Ultima actualizare: azi, 16:47

Locale

Spitalul Județean se extinde! Clădire nouă și facilități pentru pacienți

Spitalul Județean de Urgență Satu Mare va beneficia de o clădire nouă, ultra-modernă, cu scopul de a reduce timpii de intervenție, care erau uriași, având în vedere că spitalul este împărțit în două în acest moment și separat de râul Someș. Așadar, cele mai importante secții din Spitalul Vechi vor fi mutate în noua clădire ce va fi construită în locul actualei parcări a Spitalului Nou. Astfel, totul va fi separat doar de o pasarelă, iar toate tipurile de intervenții chirurgicale se vor face în același loc.

Noua clădire va avea 5 nivele plus parter și subsol, în care vor funcționa următoarele secții: Bloc operator central (10 săli) plus sterilizarea centrală, ATI + UTS, Oftalmologie + ORL. chirurgie generală, ortopedia și chirurgia pediatrică, urologia și chirurgia plastică, vestiar, o farmacie și o sală de conferință. De asemenea, pe acoperișul noii clădiri va fi amenajat și un heliport, care va fi astfel mutat din curtea spitalului. Mai mult decât atât, conducerea spitalului intenționează să mute și neurologia în noua clădire, secția funcționând acum în spitalul vechi.

Proiectul face parte dintr-un program de cooperare transfrontalieră, iar prima fază de accesare a proiectului va fi în data de 20 septembrie anul acesta. Valoarea investiției se ridică la peste 10 milioane de euro.

Informațiile despre noul proiect au fost furnizate de managerul interimar al SJU, Adrian Marc și de președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, în cadrul unei conferințe de presă.

8 comentarii

  1. X Răspunde

    Bine ca ati refacut parcarea!

    https://portalsm.ro/2015/12/intrare-moderna-la-spitalul-judetean-foto/

    875000 de lei, o nimica toata. Noroc ca se deschide LIDL si vom avea unde parca cand mergem la spital. INAPTILOR!!!

    • Unu' Răspunde

      De ce te agiți? Loc este căcălău, fără să distrugă parcarea, care oricum e plină de mașinile doftorilor și-al asistentelor!
      Pe de altă parte, dacă ar fi să alegem între extinderea spitalului și creerea de noi locuri de parcare, parcă-parcă aș alege prima variantă! Tu ce spui?

      • Unu' Răspunde

        Uf, căldura ata! Crearea locurilor, nu cum, greșit, am scris mai sus creere! Mea culpa!

      • X Răspunde

        De amandoua este nevoie!
        Ia treci si fa o vizita prin spital sa veizi ce cald ii acolo. Prima data sa bage bani in actualul spital si sa il aduca la niste conditii decente pentru pacineti.

        • Unu' Răspunde

          Da, este nevoie de reabilitare generală a vechiului spital nou, dar dacă pot să-l extindă cu fonduri europene, s-o facă!
          Din nefericire, am fost în ultima vreme mai mult decât aș fi dorit, la secția Pediatrie, unde este un dezastru total! Dar este o total altă poveste și nu e locul să o comentez!

  2. Ciudatu' Răspunde

    Ma, astia au luat-o rau pe ulei cu toate aberatiile astea! Ve dracu’ nici macar nu e campanie electorala!

  3. Y Răspunde

    Fratilor, pentru voi nu e bine nicicum, daca nu se face nu e bine, daca se face cine ce are de castigat, daca se promit proiecte e campanie electorala sau nu…..cum e mai bine sa fie si sa se faca?!?!?!

    • y Răspunde

      Altă literă nu ai găsit. Ce să faci e scurt alfabetul. În altă ordine de idei să se facă, dar… SĂ SE FACĂ. Podul este plin de promisiuni stă să cadă tavanul. Dacă se face ca podul Decebal, centura de ocolire, podul 3 și alte povești atunci e nașpa. Eu personal nu am încredere în menajerul ăsta interimar Marc. Personal îl cunosc și nu vreu să intru în detalii. În rest succes la proiect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.