PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

VIDEO. Incompetenţă! Se reface fundaţia proaspătă a podului Decebal

Incompetenţă la nivel de artă. Firma care cu chiu cu vai şi în timp “record” a reuşit să facă o fundaţie la baza podului Decebal, de la Burdea, s-a apucat să îşi desfacă propria lucrare.

Motivul este unul cât se poate de întemeiat. S-au întrunit din nou ingineri, experţi, specialişti şi au descoperit că gradul de compactare din fundaţie nu este corespunzător. Astfel, s-au făcut noi dispoziţii s-au dat noi ordine şi încă se mai studiază problema.

Cert este că, toată lumea poate observa că muncitorii firmei din Zalău au decopertat deja o parte din pietrişul aşezat la baza podului după care, conform obiceiului, au parcat frumos cele două utilaje, le-au încuiat şi au plecat în alte părţi.

Deocamdată nu se ştie ce se va întâmpla mai departe, dacă va fi nevoie de refacerea întregii lucrări de până acum sau se vor găsi alte soluţii.

Unele voci spun însă că este posibil ca în vara anului viitor să se refacă toate lucrările făcute la pod, astfel că Satu Mare poate intra înn cartea recordurilor cu trei ani de lucrări și tot atâtea refaceri la un simplu pod.

Un lucru este însă clar, va curge multă apă pe Someş până când va fi terminată lucrarea…