PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO. Zeci de participanți din 5 țări la turneul internațional de șah, Cupa Orașului Tășnad

In perioada 20-24 septembrie CS Vointa Satu Mare organizeaza in statiunea balneara Tasnad a-V-a editie a concursului international de sah Cupa Orasului Tasnad.

Pana in acest moment la concurs sunt inscrisi un numar de 43 de participanti din 5 tari (Romania, Ukraina, Ungaria, Moldova si Serbia). Principali favoriti la castigarea trofeului sunt : Marius Manolache –Mare Maestru International, Aczel Gergely –Maestru International din Ungaria  (castigatorul Memorialului Iuliu Szabo 2016), Korpa Bence- Maestru International din Ungaria , Shiskhin Vadim- Mare Maestru International din Ukraina si Abramovic Bosko- Mare Maestru International din Serbia.

Pentru premiile in valoare totala de 12900 lei se vor lupta alti 9 Maestri Internationali , 1 Maestru Fide, 8 candidati de maestri si alti jucatori de categoria I, II. Concursul se va disputa pe durata a sapte runde in sistem elvetian, ritmul de joc 2*105 minute+30 secunde/bonus/mutare. Arbitrajul va fi asigurat de arbitrii internationali Chirila Radu Catalin si Muntean Ciprian ajutati de Chirila Liviu.

Sursa Comunicat de presă Cupa Orașului Tășnad