PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Primăria pregătește terenul pentru McDonald’s la intersecția Burdea

Mult așteptatul lanț de restaurante McDonald’s își face încet loc și în municipiul Satu Mare. Conducerea Sătmarului pregătește terenul de la intersecția Burdea și speră ca investitorul să pună cât mai repede în valoare această zonă.
Primarul Kereskeny Gabor spune că s-au făcut mai multe demersuri, având loc discuții cu reprezentanții McDonald’s. În acest sens, urmează ca primăria să organizeze o licitaţie publică pentru dreptul de superficie asupra terenului deţinut în zonă.  Edilul speră ca municipiul Satu Mare să reușească să atragă cât mai repede acest investitor, iar zona de la Burdea să se transforme cât mai repede.
Un singur impediment ar putea sta în calea acestui proiect, și anume samsarii care ar putea să bage bețe-n roate. Cu toate acestea însă, primarul spune că va depune inclusiv plângeri penale dacă cineva va încerca să pună piedici în realizarea acestui proiect, fiind cunoscuți deja samsarii imobiliari din Satu Mare care scot la înaintare bătrâni care să revendice terenurile respective. Deocamdată nu poate fi vorba despre plângeri penale deoarece nu se știe cine va participa la licitație.
Va fi o licitaţie deschisă, un preţ de pornire, dar având în vedere caietul de sarcini, cine vine va trebui să facă acolo un restaurant tip fast food. Asta e ideea. Este un plan urbanistic zonal aprobat acolo. Teoretic poate să vină oricine. Rămâne de văzut ce se va întâmpla mai departe”, a declarat Kereskenyi.
Pe terenul de la intersecția Burdea, McDonald’s vrea să construiască un restaurant cu spații de joacă.