PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Adrian Albu: ,,Există riscul ca cel mai mare angajator din județ să își închidă porțile”

Adrian Albu a declarat astăzi că sunt societăți care doresc să își dubleze numărul de angajați sau să îl crească de patru ori, dar nu o fac pentru că nu există persoane suficiente dispuse să muncească.

El a precizat că la bursele locurilor de muncă sunt persoane care merg doar după ștampilă pentru a primi mai departe șomaj. Ba mai mult, el a avertizat că există riscul ca cel mai mare angajator să își închidă porțile pentru că nu găsește suficienți angajați.

“Avem investitori care nu îşi mai dezvoltă afacerile. Fără nume, vă spun că este societate în Satu Mare care ar dori să îşi dubleze sau să-şi înmulţească cu patru numărul de angajaţi, nu o face în condiţiile în care există pericolul major ca un alt investitor, cel mai mare investitor în momentul de faţă, ia în considerare posibilitatea de a închide porţile, pentru că în loc să mai poată angaja 700 de oameni, a mai scăzut din câţi avea”, a declarat Albu.

În opinia viceprimarului Adrian Albu, problema este ajutorul social la nivel destul de ridicat. Sunt persoane care au terminat 8 clase și nu știu să semneze.

Afirmația a fost făcută în conferința de lansare a unui proiect pe probleme sociale, desfășurată astăzi la Primăria Satu Mare.