PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO. Dezvoltarea Sătmarului după model german? Ce sfaturi au primit autoritățile sătmărene

Dezvoltare după model german. Prefectul județului Satu Mare, Darius Filip a primit vizita Excelenţei Sale, Ralf Krautkramer, consul al Republicii Federale Germania la Timişoara aflat într-o călătorie de cinci zile prin mai multe judeţe între care şi judeţul Satu Mare.

Scopul vizitei a fost de a cunoaște reprezentanții administrației locale și a discuta despre posibilitățile încheierii unor parteneriate economice sau culturale.

Una dintre principalele teme de discuţie a fost lipsa forţei de muncă cu care se confruntă marea parte a investitorilor germani din judeţ. Prefectul a admis că aceasta este o problemă acută a judeţului Satu Mare şi i-a comunicat consulului că împreună cu reprezentanţii autorităţilor locale şi judeţene se caută soluţii pentru tratarea cel puţin parţială a acesteia.

Excelenţa Sa a apreciat că judeţul Satu Mare are în continuare mult potenţial economic de exploatat şi că acesta dublat de o strategie de dezvoltare bine articulată ar putea constitui premisele creşterii calităţii vieţii sătmărenilor.

Sursa – Instituția Prefectului Satu Mare