PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTOGALERIE. Piaţa Libertăţii, în imagini de epocă. Cum ar arăta astăzi fără copaci?

După imaginile spectaculoase cu Sătmarul anilor 1900 pe care vi le-am prezentat în urmă cu aproximativ 2 săptămâni, revenim cu noi vederi din Sătmarul secolului XX în care principala atracție este Piața Libertății. Vorbim de un centru al municipiului Satu Mare așa cum nu l-ați mai văzut, o inimă a orașului populată exclusiv de pietoni și îmbibată într-o liniște și atmosferă calde și primitoare.

Fără zgomotul și agitația pe care le creează în prezent sutele de mașini care tranzitează sensul giratoriu din centrul orașului, Piața Libertății a oferit odată sătmărenilor locul ideal pentru relaxare, ori pentru o plimbare de-a dreptul încântătoare.

Legătura dintre om și lucrurile simple împachetate într-un ambalaj elegant au reprezentat un adevărat reper de stil la începutul secolului trecut. Acest stil simplist dar atât de bine structurat a fost prezent și în peisajul sătmărean, punctul de maximă atracție fiind reprezentat de centrul urban pe care vă invităm să-l descoperiți în imaginile următoare.