PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

NEPI începe în acest an construcția Mega Mall Satu Mare

NEPI începe în acest an construcția Mega Mall Satu Mare.. Cel puţin asta reiese dintr-o declaraţie obţinută de la oficialii NEPI de către cei  la www.propertybuzz.ro, site specializat în astfel de informații.

La solicitarea Property Buzz!, reprezentanții NEPI Rockastle au declarat: „construcția centrului comercial din Satu Mare va începe la finalul lunii decembrie, anul acesta, iar în cazul mall-ului din Târgu Mureș, ne pregătim pentru demararea lucrărilor de construcție în martie 2018. Lucrările de escavare vor începe înainte de luna martie. Purtăm, deja, de multă vreme și discuții cu potențiali chiriași si vom comunica mai multe despre asta pe măsură ce avansează construcția.”

În ceea ce privește pasarela pietonală peste râul Someș, din vecinătatea Satu Mare Shopping City, de execuția acestei lucrări se vor ocupa autoritățile locale. Pasarela se va deschide după inaugurarea proiectului.

„Avem satisfacția că vom aduce în regiune un proiect dorit de către locuitorii din zonă, care au simțit lipsa unui mall și care se vor putea bucura de un centru comercial aliniat la cele mai înalte standarde. Mai mult decât atât, proiectul va stimula activitatea economică în regiune, piața muncii, piața imobiliară.”, au adăugat reprezentanții companiei.

Potrivit anunțului NEPI, suprafața totală care intră în calcul la Satu Mare este de 74.793 mp. Aici va fi construit mall-ul regional Satu Mare Shopping City pe o suprafață de 28.700 mp, în regim p+2E care va cuprinde hipermarket-uri sau supermarket-uri, galerii comerciale mall, centru comercial shopping mall. Pe lângă acestea va fi amenajată o parcare și 5% spații verzi.

Mall-ul va fi amplasat în partea de lângă dig, iar în zona de lângă drumul Careiului vor fi sute de locuri de parcare. Clădirea va fi una modernă, cu două faţade, una către Careiului şi una către Someş.

Amplasamentul va fi accesibil din două părți. Dinspre Careiului, accesul va avea loc în apropiere de intrarea la Kaufland, unde va fi amenajat un sens giratoriu. Inițial, acest sens giratoriu era prevăzut să fie amplasat în zona intersecției străzii Dunării cu Drumul Careiului. De asemenea, va mai fi o poartă de acces dinspre străzile Dunării și Digului.