Ultima actualizare: azi, 15:55

Locale

NEPI începe în acest an construcția Mega Mall Satu Mare

NEPI începe în acest an construcția Mega Mall Satu Mare.. Cel puţin asta reiese dintr-o declaraţie obţinută de la oficialii NEPI de către cei  la www.propertybuzz.ro, site specializat în astfel de informații.

La solicitarea Property Buzz!, reprezentanții NEPI Rockastle au declarat: „construcția centrului comercial din Satu Mare va începe la finalul lunii decembrie, anul acesta, iar în cazul mall-ului din Târgu Mureș, ne pregătim pentru demararea lucrărilor de construcție în martie 2018. Lucrările de escavare vor începe înainte de luna martie. Purtăm, deja, de multă vreme și discuții cu potențiali chiriași si vom comunica mai multe despre asta pe măsură ce avansează construcția.”

În ceea ce privește pasarela pietonală peste râul Someș, din vecinătatea Satu Mare Shopping City, de execuția acestei lucrări se vor ocupa autoritățile locale. Pasarela se va deschide după inaugurarea proiectului.

„Avem satisfacția că vom aduce în regiune un proiect dorit de către locuitorii din zonă, care au simțit lipsa unui mall și care se vor putea bucura de un centru comercial aliniat la cele mai înalte standarde. Mai mult decât atât, proiectul va stimula activitatea economică în regiune, piața muncii, piața imobiliară.”, au adăugat reprezentanții companiei.

Potrivit anunțului NEPI, suprafața totală care intră în calcul la Satu Mare este de 74.793 mp. Aici va fi construit mall-ul regional Satu Mare Shopping City pe o suprafață de 28.700 mp, în regim p+2E care va cuprinde hipermarket-uri sau supermarket-uri, galerii comerciale mall, centru comercial shopping mall. Pe lângă acestea va fi amenajată o parcare și 5% spații verzi.

Mall-ul va fi amplasat în partea de lângă dig, iar în zona de lângă drumul Careiului vor fi sute de locuri de parcare. Clădirea va fi una modernă, cu două faţade, una către Careiului şi una către Someş.

Amplasamentul va fi accesibil din două părți. Dinspre Careiului, accesul va avea loc în apropiere de intrarea la Kaufland, unde va fi amenajat un sens giratoriu. Inițial, acest sens giratoriu era prevăzut să fie amplasat în zona intersecției străzii Dunării cu Drumul Careiului. De asemenea, va mai fi o poartă de acces dinspre străzile Dunării și Digului.

13 comentarii

  1. pâr pâr Răspunde

    astia de vreo patru ani tot incep…iar pasarela o sa o faca superkermit cand o zbura porcu, ca el nu e in stare sa asfalteze o urcare pe pod de 50m intr-un an .o sa plimbe cetatenii de pe un mal pe altul cu utilajul de ridicat masini ca asta o sa fie singura investitie “durabila”.

  2. Pcr Răspunde

    Demisia gabor !!!!

  3. Ruzsa Sándor Răspunde

    Ce prosti sunteti.
    Coica a semnat contractul ptr pod.
    Boule ce esti…pcr si celalalt destept. Comunistii dracului.

    • ? Răspunde

      Mata-i proasta ca nu ți-a refuzat nașterea.Si ce daca a semnat Coi ,boul asta al tău nu e in stare sa facă nici ce a semnat altul…

      • Zohan Răspunde

        De parca primarul actual ar putea face ceva atata timp cat legea ii asa bine facuta incat sa-i permita firmei respective sa-si bata joc de contribuabili. Se stie demult ca cele mai bune afaceri se fac cu statul. Daca era contractat de o firma privata era altfel. Dar majoritatea stiu sa latre si sa injure primarul de parca el ar fi imparatul orasului.

  4. Felix Răspunde

    Felicitari nepi, felicitate primare! Lucrurile se aseaza in sfarsit dupa mandatul dezastruos al lui scoica plin de scandal, furt si neputinta administativa

  5. Carmen Osan Răspunde

    Uitați de Coica el este partea întunecată a Satmarului un primar dezastruos.

  6. pastorta Răspunde

    Frumos,ne umplem de mallu-ri!! Nu scoli,gradinite,sali de sport,parcari,centre sanatate,sau al treilea pod!!!! Mall!!!??? Va plecat mintea cu sorcova frate???? Dupa un an vor da faliment,ca te uiti si la puterea de cumparare a cetatenilor nu??? Nu le dau viata lunga daca vor avea preturi mari si nu va fi competitie!! Si??? Mai bine construiau apartamente pt tineri sa isi poata intemeia familii,sa se intoarca inapoi in tara! O sa fim orasul malluri- lor!!!!! Un oras sarac!!!

    • y Răspunde

      Dacă te aștepți ca primăria să facă ceva pe locul mall-ului, ăștia au avut timp aproape 28 de ani ! Nici măcar viziune nu au ! Decât să fie bălării și boschetari acolo ăștia de la NEPI măcar sistematizează și betonează. Și sigur vor pune camere de supraveghere. Deci bălării și boschetari 0. Nici pe mine nu mă încântă mallul, nu are bani orașul pentru a-l susține, dar măcar dispare mizeria din centrul orașului. Și crezi că cei de la conducere vor să aducă tinerii acasă ? Astea-s povești. La tineri nu ține faza cu litrul de oloi și cu găleata de plastic portocalie după care îi uiți 4 ani. De aia nu merg tinerii la vot. Și de aia se construiesc biserici. Că toate babele și toți moșii merg ca turma la vot cum spune popa. Ei sunt ținta, ei sunt boborul votant . I-auzi Satu Mare orașul tineretului, cu viteza asta nu o să fie bine aici pe puțin încă 30 de ani de aici încolo. Și să nu vină careva să spună că nu se poate. La Oradea și Baia Mare se poate. De Cluj nici nu mai vorbesc.

  7. Cristi Răspunde

    @pastorta….
    Nu ne umplem de mallu-ri, pt. că este singurul, ( v-a fii ),
    nu o să dea faliment pt. că se merge la greu din Satu M. în Baia M., și Cluj, respectiv Oradea și Ungaria.

    • y Răspunde

      @Cristi. Așa să fie, din partea mea. Daar și la aquapark mergea tot sătmăreanul cât la noi nu era nici ștrand normal.

  8. Ciprian Răspunde

    Cand au loc alegerile?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.