PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Noul mall din București, în faliment înainte de a fi deschis. NEPI, implicat

Proiectul centrului comercial Victoria City, pregătit de mai mulți ani spre a fi construit în București a întârziat fără explicații, iar acum a intrat în faza falimentului. Dezvoltatorul mall-ului a intrat în faliment, iar terenul pe care urma să fie deschis mall-ul a fost scos la vânzare cu aproape 24 de milioane de euro, scrie profit.ro.

Complexul comercial a fost anunțat pe piață încă din 2011, urmând să fie dezvoltat de firma Vic City, în parteneriat cu New Europe Property Investments (NEPI). La momentul lansării proiectului, în 2011, a fost anunțat că NEPI a depus într-un cont escrow 5 milioane de euro, sumă care însă îi va fi returnată dacă acționarii nu agreează afacerea.

Din documentele analizate de Profit.ro rezultă că NEPI Rockcastle și-a retras sprijinul, iar Vic City nu a mai putut restitui din creditul bancar și nu a reușit să mai dezvolte centrul comercial Victoria City. Terenul pe care încă din 2011 era anunțat un nou mall al Bucureștiului a fost scos la vânzare pentru 23,9 milioane de euro.

Sursa – profit.ro