PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Strategie socială la Satu Mare. Primăria vrea să rezolve problemele comunităţilor rrome

Primăria Municipiului Satu Mare, alături de Asociația Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare și OTP Consulting Romania SRL implementează proiectul ”Sprijin pregătitor pentru elaborarea Strategiei de Dezvoltare Locală și înființarea Grupului de Acțiune Local al municipiului Satu Mare”. Lansarea oficială a proiectului a avut loc astăzi la sediul primăriei, fiind implicate instituţiile partenere.

Prin proiect se va realiza o strategie de dezvoltare pentru 4 zone marginalizate din Municipiul Satu Mare care va avea la bază propunerile venite din partea reprezentanților comunității, întreprinzători locali, directori de instituții/organizații locale. Proiectul presupune mai multe întâlniri de lucru şi consultări cu locuitorii la nivelul zonelor marginalizate, întâlniri de lucru a membrilor GAL, activități de informare despre programul POCU şi ce înseamnă acesta pentru locuitorii din zonă.

Proiectul își propune să abordeze problemele categoriilor de persoane vulnerabile din punct de vedere economic și social din municipiul Satu Mare, adresându-se unui număr de 4 zone urbane marginalizate și zonelor functionale ale acestora: Ostrovului, Crângului, Horea şi Toamnei.

“Am reuşit să primim finanţarea pentru această strategie socială. Intenţionăm să elaborăm aceste strategii pentru categoriile de persoane vulnerabile din cele patru zone ale municipiului cum ar fi zona Ostrovului, zona Crângului, zona străzii Horea şi zona străzii Toamnei. La sfârşitul acestui program va trebui să avem o strategie socială pe acest domeniu. Şi mai important este că în urma acestor strategii să reuşim să o implementăm, să mergem mai departe pentru a pune în execuţie acele viziuni care vor fi indicate în strategie şi să accesăm în continuare fonduri pentru implementarea propriu zisă”, a declarat primarul Kereskenyi Gabor.