PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Zece mii de mașini Euro 3 în Satu Mare de la scoaterea taxei auto

Zece mii de mașini Euro 3 circulă astăzi pe străzile Sătmarului, a declarat astăzi primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor. Edilul-șef a vorbit și despre cauzele care au dus la această creștere semnificativă de mașini second-hand.

Miile de mașini cu normele de poluare Euro 3 prezente în Satu Mare reprezintă efectul eliminării taxei auto, a precizat Kereskenyi.

Kereskenyi Gabor a avut astăzi o întrevedere cu consilierul de stat în cabinetul primului-ministru, László Borbély, iar printre subiectele abordate s-a numărat revizuirea strategiei de dezvoltare durabilă a României.

,,Am avut astăzi plăcerea să particip alături de domnul consilier de stat în cabinetul primului-ministru, László Borbély, la o întâlnire privind revizuirea strategiei de dezvoltare durabilă a României. A fost o primă prezentare coerentă, izvorâtă din realități și care vizează rezultate concrete.

Mă bucur că Satu Mare a făcut deja pași importanți în acest sens, asta înseamnă că nu am stat degeaba și ne-am făcut treaba. Avem deja aprobat Planul de Mobilitate Urbană, care va sta la baza devoltării municipiului Satu Mare. Cum va arăta orașul peste 5-10 ani? Satu Mare are nevoie de planificare strategică, de o politică coerentă pentru a continua să ne dezvoltăm. Mizăm pe sprijinul domnului László Borbély pentru a îmbunătății această strategie de dezvoltare a municipiului Satu Mare și a o adapta la cea care va fi gândită la nivel național”, se arată într-o postare pe facebook al primarului Kereskenyi Gabor.