Una dintre meseriile cu tradiție practicate în sezonul rece, dar mai ales în preajma sărbătorilor de iarnă este fără doar și poate tăierea porcului. Sezonul de tăiat porci a început deja, iar doi sătmăreni au găsit o soluție ingenioasă de a aduce puțin din tradițiile de la țară într-un cartier din municipiul Satu Mare.
Pentru că ţin să păstreze tradiţia chiar dacă trăiesc la oraş, aceşti sătmăreni s-au pus pe treabă și au sacrificat porcul în apropierea blocurilor din cartierul Micro 17.
Oamenii s-au echipat cu toate ustensilele și și-au adus animalul la locul sacrificiului, într-o parcare aflată lângă blocurile din Micro 17. Puși serios pe treabă, cei doi sătmăreni se pare că au respectat tradiţia în totalitate. După ce au sacrificat porcul, animalul a fost pârlit la butelie, spălat cu furtunul şi, cel mai probabil, tranşat în același loc.
Imaginile au fost surprinse aceste zile, în cartierul Micro 17 din municipiul Satu Mare.