PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Poliția Satu Mare: Și pietonii trebuie să respecte regulile, nu doar șoferii!

Pentru evitarea săvârșirii unor fapte contravenționale care pot duce de la suspendarea dreptului de a conduce și amendă până la dosar penal în cazul producerii unui accident, poliția recomandă conducătorilor auto să manifeste o atenție sporită în preajma trecerilor pentru pietoni și să reducă viteza. De asemenea, oamenii legii spun că și pietonii au anumite obligații.

,,Le atragem atenția că în sezonul de iarnă când carosabilul poate să fie umed sau alunecos, spațiul de frânare al autovehiculelor crește simțitor. Desigur, de aceste aspecte trebuie să țină cont și pietonii, care vor trebui sa se asigure temeinic înaintea traversării drumului public și să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că traversarea se poate face în condiții de siguranță”, spun reperezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare.

În cursul zilei de ieri, 14 noiembrie, polițiștii rutieri sătmăreni au acționat pentru prevenirea și combaterea neacordării de prioritate pietonilor, aceasta fiind una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave.

Sursa – IPJ Satu Mare