Ultima actualizare: azi, 17:29

Locale

Poliția Satu Mare: Și pietonii trebuie să respecte regulile, nu doar șoferii!

Pentru evitarea săvârșirii unor fapte contravenționale care pot duce de la suspendarea dreptului de a conduce și amendă până la dosar penal în cazul producerii unui accident, poliția recomandă conducătorilor auto să manifeste o atenție sporită în preajma trecerilor pentru pietoni și să reducă viteza. De asemenea, oamenii legii spun că și pietonii au anumite obligații.

,,Le atragem atenția că în sezonul de iarnă când carosabilul poate să fie umed sau alunecos, spațiul de frânare al autovehiculelor crește simțitor. Desigur, de aceste aspecte trebuie să țină cont și pietonii, care vor trebui sa se asigure temeinic înaintea traversării drumului public și să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că traversarea se poate face în condiții de siguranță”, spun reperezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare.

În cursul zilei de ieri, 14 noiembrie, polițiștii rutieri sătmăreni au acționat pentru prevenirea și combaterea neacordării de prioritate pietonilor, aceasta fiind una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave.

Sursa – IPJ Satu Mare

 

5 comentarii

  1. suspendat Răspunde

    Da serios …se asigura mai ceva ca asirom-ul….trec ca trenul…. si tu ai permisul 30 de zile in cui…spuneti-le colegilor din trafic povestea asta..

    • IoBag Răspunde

      TU trebuie sa reduci viteza si sa te asiguri ca pietonul nu s-a angajat in trecere!
      Daca ti-a saltat permisul, ai meritat-o!
      Mai citeste de cateva ori legea, poate pana la urma te prinzi si tu cum e treaba cu prioritatea de trecere!

  2. IoBag Răspunde

    Daca ar fi dupa cum spune purtatorul de cascheta, pietonii n-ar mai trece strazile in veci! Majoritatea soferilor nu tin cont de pietoni sau de biciclisti, doar ei sa ajunga cat mai repede la destinatie!
    Zilele trecute, ploua, iar eu am asteptat sa fiu lasat sa trec strada la spitalul vechi, PE ZEBRA, pana a venit un autobuz care s-a oprit sa-mi acorde prioritate, in rest au trecut cel putin 10 masini pe langa mine, fara sa-mi acorde prioritatea cuvenita!
    Noroc ca politia e doar organ constatator, nu decizional!
    Legea spune clar, soferii TREBUIE SA REDUCA VITEZA LA APROPIEREA DE TRECERILE DE PIETONI SI SA ACORDE PRIORITATE PIETONILOR ANGAJATI IN TRECERE!!

    • Norick Răspunde

      Bine , si asta este o parere, care trebuie respectata si intr-adevar ai si dreptate. Dar hai sa povestim si despre pietoni, care habar n-au de reguli , fug peste drum unde le apuca, vb. la telefon , se plimba pe trecere etc. etc.

      • y Răspunde

        Trec ca ciurda pur și simplu! Ar trebui săptămânal să fie 10 minute obligatoriu la copii de școală ceva de genul ”Reguli foarte elementare de circulație.” Dar și șoferii dacă ar circula cu 50 la oră și ar avea puțin-puțin grijă unul de altul, nicio 10% din accidente nu ar mai fi în oraș. Dar asta presupune ca să ne comportăm ca niște oameni nu ca niște cercopiteci scăpați din spitalul de nebuni și cu cai putere sub ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.