PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Primăria pierde 34 de milioane de lei din cauza modificărilor fiscale impuse de Guvern

Primăria municipiului Satu Mare este pe cale să piardă peste zeci milioane de lei din cauza modificărilor fiscale impuse de Guvern. Primarul Kereksenyi Gabor a anunțat astăzi într-o conferință de presă că în cazul în care Guvernul aprobă astăzo ordonanța pentru modificarea codului fiscal, Primăria va pierde 34 de milioane de lei.

Primarul a arătat că totalul listei de investiții pe 2017 din venituri proprii și din Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) este de 39 de milioane de lei. Edilul-șef spune că nu înțelege decizia Guvernului, pe care o consideră un atentat la adresa administrației locale. De asemenea, edilul a arătat că bugetul municipiului Satu Mare este de 271 de milioane de lei pe 2017, din care venituri proprii de 146 milioane de lei și 89 de milioane de lei din cota de impozit pe venit.

Prin modificarea legii, municipiul Satu Mare ar urma să piardă 34 de milioane de lei. Viceprimarul Adrian Albu spune că este vorba despre o haiducie fiscală care ar da toate planurile peste cap.