Ultima actualizare: azi, 14:10

Locale

Primăria pierde 34 de milioane de lei din cauza modificărilor fiscale impuse de Guvern

Primăria municipiului Satu Mare este pe cale să piardă peste zeci milioane de lei din cauza modificărilor fiscale impuse de Guvern. Primarul Kereksenyi Gabor a anunțat astăzi într-o conferință de presă că în cazul în care Guvernul aprobă astăzo ordonanța pentru modificarea codului fiscal, Primăria va pierde 34 de milioane de lei.

Primarul a arătat că totalul listei de investiții pe 2017 din venituri proprii și din Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) este de 39 de milioane de lei. Edilul-șef spune că nu înțelege decizia Guvernului, pe care o consideră un atentat la adresa administrației locale. De asemenea, edilul a arătat că bugetul municipiului Satu Mare este de 271 de milioane de lei pe 2017, din care venituri proprii de 146 milioane de lei și 89 de milioane de lei din cota de impozit pe venit.

Prin modificarea legii, municipiul Satu Mare ar urma să piardă 34 de milioane de lei. Viceprimarul Adrian Albu spune că este vorba despre o haiducie fiscală care ar da toate planurile peste cap.

16 comentarii

  1. abc Răspunde

    Iar eu nu înțeleg că bugetul municipiului Oradea pe anul 2017 este de aproape 1000 mil. lei !

  2. giovanni Răspunde

    Bine asa spune domnu primar ca se pierd milioanele ?trebuie cumva să se scoată ca doar ceilalți primari si au facut palate el de ce sa nu faca?.Din pacate se va fura in continuare deoarece noi poporul dormim si ii lasam sa fure.?

  3. bubulina Răspunde

    Cand i-a crescut salariu nu a fost haiducie. Sa renunte la salariile marite si automat creste bugetul. Sa faca si ei niste proiecte serioase, ca deocamdata se lauda cu proiectele pe care le-au mostenit.

  4. Dan Răspunde

    E inadmisibil sa va plangeti dupa ce ati majorat, fara nicio logica, salariile celor din administratia locala. Cum e posibil ca un politist local, fara bacalalaureat, sa aiba un salar mai mare ca un politist, absolvent de Academie?Cum e posibil ca femeia de serviciu de la primarie sa aibe un salar mai mare ca un profesor? Sunt foarte multe inechitatile de acest fel… Pe ce principii sanatoase s-au facut aceste majorari?

  5. cetateanul relaxat Răspunde

    @dan…ori esti in necunostiinta de cauza…ori debil mental…salariul unui politist local debutant care intra in sistem e de 1490 de lei brut…fara nimic in plus…doar sporul de noapte ca asta nu-l poate taia,in rest nimic…s-a taiat si norma de hrana complet,dupa ce fusese deja ciuntita ilegal…asta in conditiile in care cei pe care ii plangi tu au norma de hrana pe zile calendaristice (chiar si pe perioada concediului medical cea ce nu mi se pare normal),tot felul de sporuri,spor de 100% pentru zilele de weekend sau sarbatoare,bani de haine,etc…ajung chiar incepatorii la 3000 net…majoritatea iau catre 4000…ce vorbesti tu? Iar referitor la studii nu intra nimeni in politia locala fara liceu cu bacalaureat plus examen…cat de usor este…intereseaza-te ultima data au intrat 2 din 20 de candidati…asa ca nu mai bate campii…

    • cârcotaş Răspunde

      Dacă e aşa(şi este că prea o spui cu foc) să meargă la Drexi că primesc 1900 brut şi carte multă nu se cere…

  6. cetateanul relaxat Răspunde

    @carcotas…eu am vrut doar sa aduc lucrurile in lumina reala…m am saturat de dezinformari engros…suntem oameni in slujba cetatenilor,ii respectam si ii ajutam atat cat putem…din pacate nu primim respectul cuvenit…tot ce e rau, e din vina politiei locale in orice domeniu…si fix alea cateva milioane alocate cu chiu cu vai politiei locale fac diferenta dintre un Satu Mare El Dorado si orasul prafuit si cu trotuare distruse plini de caini si boschetari care este..

  7. Barracu Răspunde

    JOS DRAGNEA, JOS TUDOSE, HOTILOR!!!!!!!!!!! PUIE MSD!

  8. pesede Răspunde

    Pesedeul vrea sa ia banii de la orase sa dea pomeni in continuare 🙁
    Trist, foarte trist.

  9. cetateanul relaxat Răspunde

    Nu avem poduri,sala polivalenta,locuinte sociale,sosea de centura,etc…pentru ca avem politie locala!! Sursa asta de finantare imensa…5 milioane…din care 2 se intorc din cuantumul amenzilor franeaza dezvoltarea municipiului…desfinta-to fratilor…si vor veni elvetienii si sauditii in luxul ce va fii ulterior in Satu Mare!

    • satmarean Răspunde

      De cand si-au primit salariile majorate in iulie , rar cand m-ai veizi patruland politistii locali. Mai mult, unde-i zaresti, patruleaza in echipa de doi, unul cu mapa, altul cu sapa.

  10. cetateanul relaxat Răspunde

    Dupa ce o desfintati sa sunati la FC Olimpia sau la Filarmonica…ca vi s-a ocupat locul de parcare,va deranjeaza muzica vecinului,latratul cainelui,porumbeii,cersetorii,masinile parcate pe spatiul verde sau aiurea…plus N astfel de sesizari zilnice…la care politia municipiului nu va reactiona niciodata…

  11. Grigore Răspunde

    Salariile bugetarilor ar trebui sa fie diferentiate, dupa performanta.De pilda, sunt unii care merita mult mai multi bani decat au primit in iulie, iar altii ..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.