PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Tensiune în APIA Satu Mare. Angajaţii sunt revoltaţi

Revoltă în APIA Satu Mare. Angajaţii au fost cât pe ce să iasă în stradă, în semn de protest, după ce au făcut simulări pe noua grilă a salarizării şi au aflat că vor avea salarii mai mici cu sume cuprinse între 600 şi 2.800 de lei.

Până la urmă, angajaţii APIA Satu Mare au decis să stea în biruri şi să facă doar strictul necesar. Directorul instituţiei, Gheorghe Mihalca, a declarat că este frustrant ca angajaţii să stea sâmbete, duminici, chiar şi noaptea la serviciu, să autorizeze plăţile către fermieri, iar în replică să primească reduceri de salarii.

Adevărul este că salariile sunt destul de mari, comparativ cu alte instituţii, consilierii superiori încasează şi 5.000 de lei/lună, dar trebuie luat în calcul şi faptul că aceşti angajaţi lucrează cu fonduri europene de milioane de euro pe care le virează mai departe fermierilor, în baza unor verificări.

Deocamdată nu se ştie ce se va întâmpla mai departe, nu sunt excluse grevele. Cert este că ultima declaraţie a ministrului Agriculturii i-a revoltat şi mai tare pe angajaţi. “Staţi liniştiţi şi munciţi!”, le-a transmis Petre Daea.