Ultima actualizare: azi, 08:27

Locale

Tensiune în APIA Satu Mare. Angajaţii sunt revoltaţi

Revoltă în APIA Satu Mare. Angajaţii au fost cât pe ce să iasă în stradă, în semn de protest, după ce au făcut simulări pe noua grilă a salarizării şi au aflat că vor avea salarii mai mici cu sume cuprinse între 600 şi 2.800 de lei.

Până la urmă, angajaţii APIA Satu Mare au decis să stea în biruri şi să facă doar strictul necesar. Directorul instituţiei, Gheorghe Mihalca, a declarat că este frustrant ca angajaţii să stea sâmbete, duminici, chiar şi noaptea la serviciu, să autorizeze plăţile către fermieri, iar în replică să primească reduceri de salarii.

Adevărul este că salariile sunt destul de mari, comparativ cu alte instituţii, consilierii superiori încasează şi 5.000 de lei/lună, dar trebuie luat în calcul şi faptul că aceşti angajaţi lucrează cu fonduri europene de milioane de euro pe care le virează mai departe fermierilor, în baza unor verificări.

Deocamdată nu se ştie ce se va întâmpla mai departe, nu sunt excluse grevele. Cert este că ultima declaraţie a ministrului Agriculturii i-a revoltat şi mai tare pe angajaţi. “Staţi liniştiţi şi munciţi!”, le-a transmis Petre Daea.

16 comentarii

  1. este Răspunde

    Unde-i LES? ca ala le rezolva pe toate! chiar si concursurile de prin institutie

  2. Sătmărean Răspunde

    Ce salariu a avut cel ce pierde dupa noua grila 2.800 lei?

    • abc Răspunde

      Au spor de 75% că lucrează cu funduri mUE.

    • Mitica Răspunde

      Fii sigur ca nu salariu de inginer! Nu cei care muncesc pierd mai mult, ei n-au fost plătiți niciodată așa de mult ca să aibă de unde pierde așa sumă! Te rog sa mergi la vot data viitoare! Dacă până acuma ai votat înseamnă că-ți asumi vremurile pe care le trăiești! Un pic de respect, doar atât!

  3. Horti Miklos Răspunde

    Sugacii dragului.
    In frunte cu cei de la ANAF..sa nu vorbesc de politia romana.

  4. Roza Răspunde

    Oare chiar vorbim în cunoștință de cauză? Chiar știm cât și cum lucrează?

  5. Falco Răspunde

    Sunt liberi sa plece…. Dar nici unul nu va pleca, salariile rămân mari și după aceste taieri!!!

  6. Roza Răspunde

    De ce sa plece? De ce sa plece oricine? Asa am crezut ca este bine sa tratăm si medicii si pleaca! Cu ce ne ajuta ca pleacă? Va face munca lor cineva gratis sau ptr salariul minim? Ne interesează ca salalariile sunt prea mari! Stii cât? Stii cate ore lucrează? Eu as vrea sa ramana toată lumea si sa muncim! Toti cu drag altfel vom rămâne intr o zi doar cu un contur de tara gol! Cu drag!

  7. Mitru Răspunde

    Cei care vorbesc despre ceva străin pentru ei ar fi bine să tacă! Sunteți niște papagali, probabil nițel infractori, probabil beneficiari de subvenții agricole necuvenite. N-aveți voi atâta minte să puteți aprecia munca unui angajat la apia!

  8. Ddd Răspunde

    Oare cum s au facut angajarile in ultima vreme la aceasta institutie ca pe mosia racsa…ei ei organele astea au interzis.

    • Paulian Răspunde

      Nu știu, dar sunt mulți care-și mănâncă sănătatea la apia, și regretă că nu sunt respectați cât de cât pentru munca lor. Nu prea au de ales, au întrat în horă trebuie să meargă înainte. Mă refer la cei care lucrează, bineînțeles.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.