PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

ANI: Fost viceprimar declarat incompatibil. Consilier local, în conflict de interese

 Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate pentru un fost viceprimar din comuna Porumbești și starea de conflict de interese pentru un consilier local din Odoreu.

ANI arată că Karasz Endre, fost viceprimar și actual consilier local al comunei Porumbești, județul Satu Mare s-a aflat în incompatibilitate în perioada 01 septembrie – 31 decembrie 2015, deoarece  a deținut și a exercitat simultan funcția de viceprimar și calitatea de membru în Consiliul de Administrație al Școlii Gimnaziale Porumbești, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003

De asemenea, ANI arată că Avaşan Monica Sofia, consilier local în cadrul Consiliului Local Odoreu, s-a aflat în conflict de interese administrativ deoarece a participat la deliberări și a votat “pentru” aprobarea Hotărârii Consiliului Local Odoreu prin care a fost aprobată înființarea S.C. „Primaserv Odoreu” S.R.L. și numirea soțului său în funcția de administrator al acestei societăți.

“Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 77 din Legea nr. 161/2003, art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/2001 și art. 75, lit. a) din Legea nr. 393/2004”, arată ANI.