Ultima actualizare: azi, 17:21
Locale

ANI: Fost viceprimar declarat incompatibil. Consilier local, în conflict de interese

 Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate pentru un fost viceprimar din comuna Porumbești și starea de conflict de interese pentru un consilier local din Odoreu.

ANI arată că Karasz Endre, fost viceprimar și actual consilier local al comunei Porumbești, județul Satu Mare s-a aflat în incompatibilitate în perioada 01 septembrie – 31 decembrie 2015, deoarece  a deținut și a exercitat simultan funcția de viceprimar și calitatea de membru în Consiliul de Administrație al Școlii Gimnaziale Porumbești, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003

De asemenea, ANI arată că Avaşan Monica Sofia, consilier local în cadrul Consiliului Local Odoreu, s-a aflat în conflict de interese administrativ deoarece a participat la deliberări și a votat “pentru” aprobarea Hotărârii Consiliului Local Odoreu prin care a fost aprobată înființarea S.C. „Primaserv Odoreu” S.R.L. și numirea soțului său în funcția de administrator al acestei societăți.

“Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 77 din Legea nr. 161/2003, art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/2001 și art. 75, lit. a) din Legea nr. 393/2004”, arată ANI.

 

11 comentarii

 1. Jan Răspunde

  Iata de ce aceasta institutie (ANI) ar trebui desfiintata.
  Sigur nici legea nu este prea “breaza”, dar excesul de zel al functionarilor de la ANI ar trebui pedepsit cu desfiintarea locului lor de munca.
  Asta-i incompatibilitate ca era si viceprimar si membru in conducerea unei scoli ?
  Scopul legii este sa impiedice obtinerea unor foloase ca urmare a posibilelor sforaraie pe care cel in cauza le-ar putea atrage pentru el, ca urmare a detinerii celor doua functii.
  Ce beneficii ti-ar putea aduce o scoala ?
  Intrebarea e cine sa adapteze legea la o nevoie sociala obiectiva , nu la una subiectiva !

 2. ? Răspunde

  INTR-o țara in care corupția este prezenta si la wc-ul public din parc aceasta instituție este extrem de necesară .Ce putea sau nu putea face daca era membru in conducerea unei scoli are mai putina importantă ( deși putea ,STI bine) important era sa respecte legea !

 3. Vero Răspunde

  La mitica la odoreu numa’ prostii se fac!!! Ba primar penal si infractor, ba consilierii lui

 4. endre k Răspunde

  5. KARASZ ENDRE, fost viceprimar și actual consilier local al comunei Porumbești, județul Satu Mare

  CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV

  În calitate de consilier local, a votat în favoarea adoptării Hotărârii Consiliului Local prin care s-a alocat din bugetul local suma de 15.000 Lei pentru Asociația Crescătorilor de Bovine din comuna Porumbești, persoană juridică de drept privat al cărei asociat fondator și președinte este persoana evaluată.

  Totodată, a votat în favoarea adoptării Hotărârii Consiliului Local Porumbești de revocare a primei Hotărâri, deși avea un interes personal în problema supusă dezbaterilor consiliului local, întrucât avea posibilitatea să anticipeze că Asociația Crescătorilor de Bovine din comuna Porumbești ar putea beneficia de pe urma adoptării celei dintâi Hotărâri (fapt care s-a concretizat, întrucât de la bugetul local s-a alocat Asociației suma de 15.000 Lei), ori că Hotărârea Consiliului Local de revocare ar putea duce la/influența realizarea unui avantaj/dezavantaj pentru respectiva Asociație.

  Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 70, art. 71 și art. 77 din Legea nr. 161/2003, coroborate cu prevederile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/2011 şi cu dispozițiile art. 75, lit. b) și f) şi art. 77 din Legea nr. 393/2004.

 5. pastorita Răspunde

  Aoleooo!! Mai se gasesc politicieni normali care sa ne reprezinte pe noi cetatenii,si nu inteteresele lor!??????
  Si???? Poate candideaza si pt postul de primar al satmarului,nu????
  Silaghi a ajuns europarlamentar parca,nu ??????
  Noi pe noi ne furam! Ce natie ciudata!!!!!

 6. constat Răspunde

  om cu interese multiple !!!
  din pacate nu in favoarea cetatenilor .

 7. baloc Răspunde

  … un mic gândăcel intrat în marele insectar al goangelor din politică, șmecheri mai mari sau mai mici care au făcut averi fabuloase prin tot felul de escrocherii și fraude cu bani publici sau bunuri ale comunităților pe care teoretic le reprezintă. Doar teoretic, pentru că fiecare goangă din asta a văzut în demnitatea publică numai și numai o vacă bună de muls până la epuizare.

 8. dej toruca Răspunde

  politicieni buni pentru scoala de corectie

 9. BOT Răspunde

  La gară cu Ani ,Dna ,cu toate instituțiile Sînt toți corupți la maxim ,și cu portal

 10. rplc Răspunde

  BOT, ma gandesc, ca vei participa, la mitingul, anti-anticoruptie
  ????

  • cârcotaş Răspunde

   N-ai înţeles,el vorbeşte de instituţiile care deservesc statul paralel şi de corupţia de acolo.Restul e in regulă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.