PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Asistentul care a salvat o fetiţă din Ştrandul Satu Mare, premiat

Conducerea  Ordinului Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali (OAMGMAMR) din Satu Mare a premiat astazi, la final de an, pe unul dintre cei mai merituosi  asistenti satmareni.

Premiantul anului 2017 este asistentul Doru Marius Matei care a primit o diploma de excelenta, dar si un premiu in bani, pentru intreaga sa activitate,  pentru merite deosebite in salvarea unor vieti.

Dupa ce a lucrat peste 20 de ani la Unitata de Primirii Urgente din cadrul SJU Satu Mare, fiind unul dintre cei mai apreciati asistenti din cadrul echipei, Doru Matei s-a pensionat in urma cu ceva vreme. Dar, in continuare, se afla in prima linie a bataliei pentru sanatate.

Astfel, in luna august a acestui an,  dand dovada de un inalt profesionalism,  a salavat de la moarte prin inec o fetita in varsta de numai 6 ani, eveniment consemnat la acea vreme de presa satmareana. Fetita a fost gasita inconstienta pe fundul unui bazin dintr-un  strand satmarean.

Interventia prompta a lui Doru Matei, care a efectuat rapid maneverele de rususcitare, a readus fetita la viata care, ulterior, a fost preluat de o ambulanta si transportata la UPU.