Ultima actualizare: azi, 20:44

Locale

Asistentul care a salvat o fetiţă din Ştrandul Satu Mare, premiat

Conducerea  Ordinului Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali (OAMGMAMR) din Satu Mare a premiat astazi, la final de an, pe unul dintre cei mai merituosi  asistenti satmareni.

Premiantul anului 2017 este asistentul Doru Marius Matei care a primit o diploma de excelenta, dar si un premiu in bani, pentru intreaga sa activitate,  pentru merite deosebite in salvarea unor vieti.

Dupa ce a lucrat peste 20 de ani la Unitata de Primirii Urgente din cadrul SJU Satu Mare, fiind unul dintre cei mai apreciati asistenti din cadrul echipei, Doru Matei s-a pensionat in urma cu ceva vreme. Dar, in continuare, se afla in prima linie a bataliei pentru sanatate.

Astfel, in luna august a acestui an,  dand dovada de un inalt profesionalism,  a salavat de la moarte prin inec o fetita in varsta de numai 6 ani, eveniment consemnat la acea vreme de presa satmareana. Fetita a fost gasita inconstienta pe fundul unui bazin dintr-un  strand satmarean.

Interventia prompta a lui Doru Matei, care a efectuat rapid maneverele de rususcitare, a readus fetita la viata care, ulterior, a fost preluat de o ambulanta si transportata la UPU.

2 comentarii

  1. Ioan Răspunde

    Multumim frumos DORULE,
    Cand lucrai la Urgenta am fost martor la un caz cand ai intervenit prompt la un bolnav, care astepta la triaj, si care manifesta semne clinice ale unui infarct. Doar datorita experientei tale acea persoana a fost salvata. Culmea la acea vreme locul acela se numea simplu Primire Urgente si nu pompos UNITATEA de PRIMIRE URGENTE care astazi este populata cu personal cu pregatire si calitati umane indoielnice.
    Doru intorce-te in activitate si mai salveaza oameni.

  2. Foarte bun Răspunde

    Foarte bun doctor,i-a salvat viata lui taicameu care a ajuns la urgente cu o problema iar dnu doctor la trimis direct pe masa de operatie,fara sa
    -i dea voie macar sa se schimbe in pijama……multumim frumos.si multa sanatate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.