PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO. Criminalistul din cazul Elodia a vorbit despre tripla crimă din Apa. ,,Ești cel care umblă în pașii infractorului”

Alex Poroşanu, omul din spatele marilor investigaţii criminale și care s-a ocupat de cazul Elodia a vorbit despre tripla crimă de la Apa și despre desfășurarea unei anchete. Viaţa se poate asemăna cu scenariul unui film poliţist atunci când îţi faci treaba cu pasiune, spune Alex Poroșanu, citat de Digi 24.

De opt ani de când lucreaza la Institutul Național de Criminalistică, adică în elita anchetatorilor, criminalistul Alex Poroșanu a investigat toate cazurile importante: de la dispariția Elodiei Ghinescu și până la tripla crimă de la Apa de săptămâna trecută. A investigat inclusiv accidentele aviatice de la Bacău sau Ostrov, scrie Digi 24.

„Ești cel care cumva umblă în paşii infractorului. Ştie de la faţa locului ce se va întâmpla cu proba asta, de ce o ridic în felul ăsta, ce urmăresc cu ea, ce rezultate aş putea avea din acestă probă. Cercetarea la faţa locului este izvorul probelor într-un caz penal”, spune tânărul criminalist, citat de Digi 24.

Alex Poroșanu a vorbit și despre durata unei anchete, despre care spune că nu se știe niciodată cât poate dura. „În criminalistică, şi mai ales în partea asta de cercetare la faţa locului, nu ştii niciodată când pleci, dar nu ştii nici când vii”, a mai precizat Alex Poroșanu.

Sursa – digi24.ro