PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO. Investiții importante la Satu Mare. Vicepremierul României a semnat astăzi contracte de peste 100 de milioane de lei

Viceprim-ministrul României și ministrul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, Paul Stănescu, s-a aflat în această dimineață, la Satu Mare. Vicepremierul a semnat câteva contracte ce urmează să fie derulate de Consiliul Județean Satu Mare. Valoarea contractelor, finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2 (PNDL), se ridică la peste 130 de milioane de lei.

Vicepremierul a ținut să felicite conducerea Consiliului Județean, precizând că investițiile ce vor fi derulate prin PNDL sunt extrem de importante atât pentru județul Satu Mare, cât și pentru ocmunitatea sătmăreană: ,,Vă felicit pentru ceea faceți, pentru ceea ce o să semnăm astăzi. Pentru că este meritul conducerii Consiliului Județean, a consilierilor județeni, a echipei tehnice a Consiliului Județean. Sunt investiții importante nu numai pentru Satu Mare ci pentru toate județele țării. Conform programului de guvernare, fiecare comunitate trebuie să aibă acele zece măsuri minime, sănătate, educație, apă-canal, drumuri, energie, culte, cultură, sport de masă și performanță, pentru că toți sunt cetățenii acestei țări”, a declarat Paul Stanescu.

Președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba, a mulțumit Guvernului României pentru inițierea  Programului Național de Dezvoltare Locală: ,,Mulțumim Guvernului României că însistă pe acest program, că găsește și resurse, și continuăm pe același trend care a început în anii 2013-2014. Important este că noi toți să avem încredere în acest program și să realizăm niște lucruri utile pentru toți cetățenii”, a declarat Pataki Csaba.

Contractele semnate astăzi la Satu Mare vizează reabilitarea a nouă drumuri județene, cu o finanțare de peste 130 de milioane de lei.

La această întrunire a participat și secretarul de stat al Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE), Adrian Ionuț Gâdea care, după semnarea contractelor, alături de vicepremierul Paul Stănescu, s-au întâlnit cu primarii din județ pentru a discuta pe marginea Programului Național de Dezvoltare Locală.