Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

FOTO. Investiții importante la Satu Mare. Vicepremierul României a semnat astăzi contracte de peste 100 de milioane de lei

Viceprim-ministrul României și ministrul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, Paul Stănescu, s-a aflat în această dimineață, la Satu Mare. Vicepremierul a semnat câteva contracte ce urmează să fie derulate de Consiliul Județean Satu Mare. Valoarea contractelor, finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2 (PNDL), se ridică la peste 130 de milioane de lei.

Vicepremierul a ținut să felicite conducerea Consiliului Județean, precizând că investițiile ce vor fi derulate prin PNDL sunt extrem de importante atât pentru județul Satu Mare, cât și pentru ocmunitatea sătmăreană: ,,Vă felicit pentru ceea faceți, pentru ceea ce o să semnăm astăzi. Pentru că este meritul conducerii Consiliului Județean, a consilierilor județeni, a echipei tehnice a Consiliului Județean. Sunt investiții importante nu numai pentru Satu Mare ci pentru toate județele țării. Conform programului de guvernare, fiecare comunitate trebuie să aibă acele zece măsuri minime, sănătate, educație, apă-canal, drumuri, energie, culte, cultură, sport de masă și performanță, pentru că toți sunt cetățenii acestei țări”, a declarat Paul Stanescu.

Președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba, a mulțumit Guvernului României pentru inițierea  Programului Național de Dezvoltare Locală: ,,Mulțumim Guvernului României că însistă pe acest program, că găsește și resurse, și continuăm pe același trend care a început în anii 2013-2014. Important este că noi toți să avem încredere în acest program și să realizăm niște lucruri utile pentru toți cetățenii”, a declarat Pataki Csaba.

Contractele semnate astăzi la Satu Mare vizează reabilitarea a nouă drumuri județene, cu o finanțare de peste 130 de milioane de lei.

La această întrunire a participat și secretarul de stat al Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE), Adrian Ionuț Gâdea care, după semnarea contractelor, alături de vicepremierul Paul Stănescu, s-au întâlnit cu primarii din județ pentru a discuta pe marginea Programului Național de Dezvoltare Locală.

 

 

 

16 comentarii

  1. marin Răspunde

    unde este Govor, marele perdant de la Satu Mare? Se semneaza contractele pe PNDL si nu este acest individ prezent?

  2. kovacs Răspunde

    perfect! perfect! va avea firma de casa a UDMR de lucru pentru anul viitor! Tar Beton, Tar Construct, Tar & Tar, Tar Serv..o groaza de firme, doar pentru spalat bani intre administratori. Se poate vedea ca toate lucrarile din municipiul Satu Mare au fost atribuite la grupul de firme TAR. Acest Tar, noul Tehnic Asist de Satu Mare! Intrebarea finala este daca cetatenii si cititorii PortalSM nu observa acest lucru, Dar mai striga despre Tehnic Asist??? Ca, Tehnic Asist in jos, Tehnic Asist in sus!!! Cosul asociatiei UDMR se umple incetisor cu bani!!

    Lucrari: Modernizare centru nou, modernizare alei si trotuare, modernizare strazi si trotuare, modernizare sala de sedinte a Consiliului Judetean, modernizare casa cu barne de pe Stefan cel Mare, modernizare Teatrul de Nord Satu Mare, etc, etc, etc…

    • Ardiles Răspunde

      Cei care strigau Tehnic Asist in sus Tehnic Asist in jos sunt hamesitii astia care ii vedeti ca lucreaza prin Satu Mare…nu aveau loc si ce-au gandit…hai sa denigram pe astia poate prindem si noi ceva.
      Uite-te ce fac…toarna asfalt prin ploaie la 0 grade.
      Astazi asfalteaza maine repara.
      Tin orasul in haos(exemplul Lidl si podul Decebal).
      Vezi parcarile facute recent…pe langa faptul ca se chinuie juma de an la o parcare de 3000mp cand teoretic e gata de fapt de gata sparta…
      Dar mai vezi prin ziare ceva??Mai striga cineva ceva??

      • cârcotaş Răspunde

        @Ardiles…Este adevărat că Tehnic Asist are utilaje şi bănuiesc că poate câştiga cinstit o licitaţie.Cum se face că proiectul parcărilor a fost desfăcut în bucăţele ca să-i poată fi atribuite toate fără licitaţie?De ce proiectele au inclus şi demolări de parcări care erau din beton de 25cm(vezi parcarea de pe L. Blaga de lângă Esedra)?Lângă rest.Tei s-a tras un strat subţire de asfalt si s-a dovedit de ajuns.Întreb şi eu … Hai spune că precis ştii.

        • Ardiles Răspunde

          Vezi te rog si parcarile care le face primaria acum cu alte firme…tot asa au fost impartite si nu le face Tehnic Asist,au castigat altii…de mentionat este ca aceste parcari au fost atribuite in perioada cand Coica era inca primar.
          Legat de betonul de 25cm pot sa iti spun ca acea parcare de la Tei a fost facuta pe acordul cadru de intretinere…practic s-a facut intretinere(fara borduri fara guri de scurgere fara trotuare fara proiect…doar un strat de asfalt)pe cand cele care le-a facut Tehnic Asist si astea care le fac firmele astea sunt proiecte de modernizare si demolarea betonului a fost probabil solutia aleasa de proiectant.

          • cârcotaş

            2) Autoritatea contractantă nu are dreptul de a diviza contractul de achiziţie publică în mai multe
            contracte distincte de valoare mai mică şi nici de a utiliza metode de calcul care să conducă la o
            subevaluare a valorii estimate a contractului de achiziţie publică, cu scopul de a evita aplicarea
            procedurilor de atribuire reglementate de prezenta lege.(extras din L98/2016 privind achiziţiile publice)
            Ca fapt divers,parcarea de lângă Esedra a dat bătăi de cap utilajelor la spargerea betonului.A fost strigător la cer să arunci bani stricând ce e bun.Acordul cadru de întreţinere nu a putut fi aplicat şi aici?

          • Ardiles

            Pai nu s-a putut aplica pentru ca licitatia pentru intretinere era in contestatie.Deoarece Coica a sforait pe intreg mandatul sau cum sa iasa si el in evidenta ca a facut ceva pentru oameni?Niste parcari facute repede, pentru ca nu avea timp sa faca licitatie…documentatia e stufoasa,dureaza foarte mult si risca sa conteste cineva si gata…era zero…

        • Ardiles Răspunde

          Si sa-ti mai spun ceva….solutia asta de atribuire directa prin 3 oferte in limita unei valori este perfect legala,s-a folosit se foloseste si se va folosi in toata tara asta, numai ca atunci era campanie electorala si contracandidatii lui Coica cum sa faca sa mai castige si ei niste voturi?Simplu…prin scoaterea la iveala a unor chestii ca asta si prin denigrare…omul de rand nu stie,crede ce vede ca scrie in ziar.Problema e ca din lupte de astea politice pierd altii…imagine bani si altele.Pana la urma firmele sunt facute de oameni de afaceri care vor sa faca bani si nu sa faca bine unui politician sau altul.
          Prin comentariul de mai sus asta spuneam…mai vezi ceva in presa?Nimic!…. pt ca nu mai are nimeni interes iar Tehnic Asist din cate stiu eu e firma puternica si nu se coboara la gainarii din astea.

  3. Tyago Răspunde

    Marele reprezentant al Guvernului de la Bucuresti, vai si amar de ei politicieni

    • matroz Răspunde

      @Tyago:Intr-o administratie integral ungureasca,fara nici-un reprezentant al partidelor aflate la guvernare in ea,se aloca fonduri de dezvoltare destinate comunitatii!Eu zic ca este normalitate!Daca UDMR-nu-si aroga meritele!Cred ca nici n-ar trebui aduse in discutie!

    • satmarean Răspunde

      @ Tyago , carcotas prostut , atunci cand un reprezentant de marca al Guvernului tarii tale vine cu tolba plina de daruri minunate pentru tine si orasul/judetul tau de suflet – cum poti sa glumesti /sa spui rautati nepotrivite ?!…Un satmarean destept multumeste frumos lui Mos Craciun pentru daruri !…Nu spune rautati niciodata !…Guvernul Romaniei si reprezentantul sau trimis , domnul vicepremier Paul Stanescu , merita tot respectul , nu-i asa , satmarean destept ?…( …daca Guvernul RO Mihai Tudose porneste autostrazile vitale dezvoltarii Romaniei , inclusiv cea care taie Carpatii si aduce prosperitate Moldovei , CONVINGE PSD ( cel destept !)ca nu e corect ca poporul roman sa plateasca nedrept 28 de milioane de euro /anual mostenitorilor ex-regelui Mihai ( care n-au nimic cu Romania profunda si minunata !) cand cu 4 milioane de euro Fundatia ” Daruieste viata !” construieste un SPITAL ultramodern si ultra-dotat pt copiii cu cancer ( si merita tot respectul din lume aceasta fundatie adevarata !!! ) ,atunci cand Fundatia ” Salvati copiii !” se lupta pentru fiecare nou-nascut si aduna fonduri de la oameni si firme cu suflet mare pentru incubatoare care costa DOAR 10.000 de euro , dar sistemul sanitar romanesc nu-l poate asigura ( de ce oare nu poate , desi se strang sume colosale ?!…) , atunci cand un senzor pt copiii cu diabet costa la vreo 70 de dolari si avem vreo 4.000 de copiii cu diabet , iar Statul RO , bun si corect ar trebui sa asigure cu senzori copiii diabetici pt a le asigura o viata aproape normala si a refuza sa-i chinuie pt un pumn de banuti, dar Statul mafiot spune PAS – nu avem bani pt ei , nici pt ei , si nici pentru La HOSPICE – Casa Speranţei , ” unde se prețuieste fiecare clipă de viață! Pentru că fiecare clipă de viață trebuie trăită fără durere și în demnitate alături de cei dragi ” , la fel la MagicHOME, ” care are nevoie de SPRIJIN SA ADUNE FONDURI ( acolo unde Statul ridica indiferent din umeri !) si ” care va oferi gratuit cazare şi mese calde familiilor și aparținătorilor copiilor bolnavi de cancer care necesită tratament departe de casă ” )…
      – Tyago , prietene , PSD are si oameni / politicieni responsabili …toate partidele au oameni minunati si responsabili …
      Caterina Andronescu ar fi un Presedinte PSD interiman sufletist , cald si responsabil !…( … daca , in loc sa arunce 28 de milioane de euro anual aiurea mostenitorilor ex-regelui Mihai din banii munciti din greu de poporul roman , PSD si Guvernul MIHAI TUDOSE ar investi in VIITORUL ROMANIEI si in aceste Fundatii minunate , si altele asemenea lor !…, eu promit sa nu mai fiu un carcotas PSD-ist !…).

      • kovacs Răspunde

        mai ai tastatura ????:)))

        • satmarean Răspunde

          @ kovacs ,prietene , citeste corect ” eu promit sa nu mai fiu un carcotas anti-PSD-ist! “- am “pasarit-o ” aiurea si nici tastatura nu m-a ajutat ! , …ce sa faci, sunt vremuri de cumpana istorica cand ar trebui sa fim uniti in armonie pt binele comun – indiferent de simpatii/antipatii politice , cu conducatori patrioti , dar ne razboim aiurea intre noi …si politicienii intre ei…si pierdem timp pretios pt viitorul acestei tari !…Fara pace sociala nu exista prosperitate ! …Fara politicieni onesti , destepti , cinstiti si responsabili nu exista nici un viitor prosper !…Nu e pacat sa pierdem timp pretios razboindu-ne intre noi ?!…

          • danuta....

            ” Asociația Dăruiește Viață a strâns patru milioane si jumătate de euro, dar statul mai dă o lovitură celor care fac ce ar trebui să facă autoritățile. Decembrie 2017 e ultima lună în care firmele cu cifre de afaceri sub un milion de euro mai pot sponsoriza astfel de proiecte. Iar asta afectează finanțarea construirii spitalului, pentru că 80% dintre firmele care ajutau acest proiect erau din această categorie. Cu toate acestea, lucrările au început săptămâna trecută, iar cei internați în spital nu fac decât să spere că va fi cât mai repede gata !”

            Politicienii romani – indiferent de culoare politica , inimosi si responsabili , TREBUIE sa indrepte Legea sponsorizarii , pentru ca acolo unde Statul nu vrea/nu poate/nu se pricepe sa sara rapid in ajutorul celor bolnavi sau in nevoi si sa DARUIASCA SPERANTA , acolo pot EI , da…ei !…oamenii frumosi din tara si din Diaspora noastra minunata !…Si firmele romanesti si straine , deopotriva , sa DARUIASCA VIATA si SPERANTA !….( …alaturi de politicienii inimosi si responsabili din toate partide , nu-i asa ? , cu drag de popor si de viitorul tarii – COPII TARII !!! )…

            http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/paula-herlo-despre-salvarea-copiilor-bolnavi-de-cancer-in-romania-unul-din-doi-mor-in-occident-9-din-10-traiesc.html

  4. Ddd Răspunde

    Jocuri de glezna

  5. ene Răspunde

    Incompatibilu de Iancu ,ce cauta acoolo? acacasa cu incompatibilii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.