PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Proiect: 100 de kilometri de autostradă pentru Satu Mare. Adrian Cozma îndeamnă la unitate

Consilierul județean Adrian Cozma recomandă partidelor politice să se adune la aceeași masă pentru a susține proiectele care interesează județul Satu Mare. El este de părere că atât opoziția cât şi puterea pot ajunge la un numitor comun pe proiectele importante de investiții.

Propunerea concretă a lui Cozma vizează demararea documentației tehnico-economice pentru realizarea unui tronson de autostradă pe traseul Satu Mare-Suplacu de Barcău. Tronsonul ar urma să lege Satu Mare de Autostrada Transilvaniei, care se află în execuție pe traseul Cluj-Poarta Sălajului-Oradea. Investiția ar urma să fie realizată de CNAIR.

“Mă asteptam în aceste zile să văd o masă rotundă cu parlamentari de la toate partidele, conducerea județului, a orasului să se pună de acord pentru susținerea unor proiecte ferme pentru județul nostru. În câteva zile parlamentarii voteaza bugetul țării.

Nu suntem cea mai bogată zonă a țării, prin urmare avem nevoie de investiții majore, pentru a face un salt economic care să aducă dezvoltare. Cred că împreună cu toți parlamentarii noştri, cu cei ai Salajului si Bihorului, am fi putut susține măcar proiectarea pentru 100 de km de autostrada până la Marghita sau Suplacu de Barcău, pe unde va trece peste doi ani Autostrada Transilvania şi care ne-ar lega intr-un final şi de București. De ce să fim ultimii? Haideți domnilor parlamentari că săptămâna viitoare votați bugetul. Satu Mare ce primeşte? În doi-trei ani s-ar putea începe lucrările. E un orizont de timp normal, iar solicitarea e absolut firească şi necesară”, e precizarea consilierului PNL, Adrian Cozma.