Ultima actualizare: azi, 19:37

Locale

Proiect: 100 de kilometri de autostradă pentru Satu Mare. Adrian Cozma îndeamnă la unitate

Consilierul județean Adrian Cozma recomandă partidelor politice să se adune la aceeași masă pentru a susține proiectele care interesează județul Satu Mare. El este de părere că atât opoziția cât şi puterea pot ajunge la un numitor comun pe proiectele importante de investiții.

Propunerea concretă a lui Cozma vizează demararea documentației tehnico-economice pentru realizarea unui tronson de autostradă pe traseul Satu Mare-Suplacu de Barcău. Tronsonul ar urma să lege Satu Mare de Autostrada Transilvaniei, care se află în execuție pe traseul Cluj-Poarta Sălajului-Oradea. Investiția ar urma să fie realizată de CNAIR.

“Mă asteptam în aceste zile să văd o masă rotundă cu parlamentari de la toate partidele, conducerea județului, a orasului să se pună de acord pentru susținerea unor proiecte ferme pentru județul nostru. În câteva zile parlamentarii voteaza bugetul țării.

Nu suntem cea mai bogată zonă a țării, prin urmare avem nevoie de investiții majore, pentru a face un salt economic care să aducă dezvoltare. Cred că împreună cu toți parlamentarii noştri, cu cei ai Salajului si Bihorului, am fi putut susține măcar proiectarea pentru 100 de km de autostrada până la Marghita sau Suplacu de Barcău, pe unde va trece peste doi ani Autostrada Transilvania şi care ne-ar lega intr-un final şi de București. De ce să fim ultimii? Haideți domnilor parlamentari că săptămâna viitoare votați bugetul. Satu Mare ce primeşte? În doi-trei ani s-ar putea începe lucrările. E un orizont de timp normal, iar solicitarea e absolut firească şi necesară”, e precizarea consilierului PNL, Adrian Cozma.

38 comentarii

  1. comentator Răspunde

    Insist să aibă sensuri giratorii din 100 în 100 de metri! Nu de alta dar noi cu asta suntem obișnuiți iar ceilalți din afară se obișnuiesc cu ce îi așteaptă!

    • Tataye Răspunde

      Dacă nu-ți convin sensurile giratorii, lasă mașina acasă și mergi pe jos!
      Toată lumea ar câștiga, tu în primul rând ai fii mai sănătos, restul am avea o mașină mai puțin în trafic, gaze mai puține!

      • comentator Răspunde

        Măi, de glumă nu ai auzit încă?

        • Tataye Răspunde

          Era un răspuns general!
          Cel mai mult îi încurcă pe oportuniștii care se băgau în fiecare intersecție să iasă ei cu 2 minute mai repede decât ceilalți, în rest, pentru noi 95% care respectăm regulile sunt OK.
          Mai trebuie rezolvată problema pietonilor și sper ca primăria să nu uite acest lucru!

    • George Răspunde

      Lasa glumele! Ideea e serioasa, iar proiectul acesta e unul bun.

    • Stelica Răspunde

      eu propun ca autostrada sa aiba o banda rezervata pentru cozma ca a lui o fost ideea asta geniala

    • Alian Răspunde

      Domnu Cozma a confundat tigarile cu tutun cu tigarile cu marihuana,cred că ia mai ramas ceva in torpedoul jeepului in care dansa dezbrăcat.

  2. x-ulescu Răspunde

    Terminati ce s-a inceput .centura Careiului !!! o gramada de bani cheltuiti si se degradeaza !!1
    cu podul cum ramane ?cand incepe efectiv constructia ? o sa ramana si ala la jumatate ?

  3. Carmen Răspunde

    Foarte bună propunerea! Asta ar trebui sa facă autoritățile locale împreună cu parlamentarii, sa dezvolte județul, dar din păcate avem niște incompetenți, începând cu președintele consiliului județean.

  4. Vasile Răspunde

    Așa este! Un tronson de autostrada care sa lege Satu Mare de autostrada Transilvania ar putea fi o rampă de lansare pentru județul nostru.
    Din păcate nu avem autorități locale competente!
    De la consiliu județean nu avem la ce sa ne așteptăm, acolo e varză totul!

    • Laura Răspunde

      Parerea mea e ca ar trebui gasite alternative pentru a ne racorda la o autostrada, iar ideea consilierului judetean Cozma ar trebui valorificata.

  5. Mircea Răspunde

    Ai dreptate domnule Cozma, păcat că ești cam singur. Cei din PNL Satu Mare au alte priorități, afaceri și interese de grup în jurul lui Albu. Au distrus un partid care mai putea reprezenta o speranță pentru sătmăreni.
    Baftă in demersul inițiat!

  6. y Răspunde

    Asemenea investiții conform legislației actuale poate derula doar CNAIR. Și cum pe cei din București îi doare undeva de dezvoltarea zonei ”unde se agață harta în cui”, cred că vă dați seama ce șanse avem. Un mare ZERO! Teoria știm de mult, practica de omoară. Ce vrem noi aici, când de 10 ani se tărăgănează Comarnic-Brașov sau Pitești-Sibiu ?

    • Tataye Răspunde

      Ignorați-l, n-a gândit-o! Dacă gândea, poate venea cu o variantă viabilă, gen Autostrada Nordului (Suceava –
      Bistrița – Baia Mare – Satu Mare – Petea – M3 (Ungaria)) cu o eventuală ramificație spre A3 undeva pe la Dej.

      • y Răspunde

        Observație corectă. E full orașul de camioane de Moldova care nu au cum să ajungă altfel la destinație. Dar el săracul e un avocat, nu inginer. El se bagă la orice mai nou ca să …… Cam prea devreme pentru campanie electorală.

      • Florin Răspunde

        O idee buna, ce ar trebui luata in calcul.

    • matroz Răspunde

      @y:totusi daca este sa dam crezare Ministerului Transporturilor ,in 2018 ar incepe lucrarile la drumul expres Turda-Halmeu de 320 km care ar fi o rezolvare partiala pentru zona.Mai ales ca s-ar ajunge pe o varianta la Bistrita si de acolo…dar si la autobanda care merge spre Sibiu.Daca autoritatile judetene ar fi insistat si pe drumul rapid Petea-Baia Mare…

      • y Răspunde

        @matroz. Așa e, foarte corect. Câteodată mă întreb oare cu ce am păcătuit de avem așa ”conducători” la județ. Asta indiferent de coloratura politică. Iar la ce spune MT și propune pe anul ce vine nu mă mai bazez. Am auzit prea multe minciuni politice/”promisiuni electorale” gogonate nerespectate cu cea mai mare nonșalanță. Dar să nu am eu dreptate.

      • Tataye Răspunde

        Da, cu termen de finalizare 2032, dar cu gradul de respectare a termenelor obișnuite pe la noi, prin 2050 s-ar putea să circulăm pe acel drum express, dacă vom mai avea cu ce!

  7. pâr pâr Răspunde

    piticul cu capu mare are un nou scurtcircuit .papagalule pitic tu de masterplan ai auzit?e cumva cuprinsa autostrada asta acolo?nu!cand s-a facut masterplanul pentru transporturi unde erai?la calarit sau vanatoare?petarde sa ramana in atentia publicului (oricum)spectator!hai sifon strumf portocaliu!

    • Tataye Răspunde

      Tre’ să iasă din umbră cumva, nu? Și prostia e o modalitate, dar nu cea mai bună!

    • Stelian Răspunde

      In lipsa de argumente, arunci cu noroi, in loc sa fii bucuros ca se gandeste cineva la o problema cardinala pentru zona noastra. Bravo, domnule Cozma!

      • Dana Răspunde

        Felicitari pentru ce ?? Piciul e un pervers si un șmecher cum rar exista . Mare abureala . Se pregătește sa candideze singur la ceva . Nici un partid nu il mai bagă in seama .

  8. cârcotaş Răspunde

    Şi acum grupul parlamentar o să zică:Ce idee bună!Cu de nu ne-a venit şi nouă?

  9. Tataye Răspunde

    Fecior, ce-ai băut?
    Reprezentanții partidului, al cărui membru ești și tu, au decis că partea de nord-vest a țării să fie legată de autostrada Transilvania (A3) printr-un drum express Baaia Mare – Zalău, iar sătmarul nostru a picat!
    La fel, la modernizarea aeroporturilor, aeroportul Maramureș a fost trecut de importanță regională, în detrimentul celui sătmaărean, care deși are una din cele mai mari piste din șară și este poziționat strategic, nu beneficiază de sprijinul guvernanților!
    Și de la Suplac sau Marghita unde vrei să mergem, către Vest, căci spre București încă 20 de ani nu vom avea autostradă!

    • Codrin Răspunde

      Atitudinea domunului Cozma e benefica pentru satmareni. Proiectul de autostrada pentru Satu Mare ar trebui sa fie in atentia autoritatilor judetene.

  10. radu Răspunde

    Prima data sa treaca 15 ani pana Bucurestiul va fi legat de Europa prin autostrada, apoi sa terminam cele 2 poduri peste Somes (20 ani), abia apoi peste inca 10 ani o sa ne gandim la acest proiect. In total mai avem de asteptat inca 45 ani.

    • Dan Răspunde

      Ar fi ideal sa avem o autostrada care sa treaca prin Satu Mare. Nu putem astepta zeci de ani pentru o asemenea investitie. Daca vrem dezvoltare, avem nevoie de infrastructura. Apreciez pozitia consilierului judetean Cozma.

  11. satmarean Răspunde

    O idee buna! Felicitari!

  12. Nicu Răspunde

    Iar il băgați pe “ JingLing” in seama ?? Nu sunteți sătui de aberațiile lui ??? Atâta se agita , nu-l mai bagă nimeni in seama . Ati mai ramas voi din presa sa-i ascultați aberațiile .

  13. Tataye Răspunde

    Băi, ce de lingă p’aci! N-am mai văzut atâție de pe vremea lui dorel de sătmar, cel mai prost primar din istoria sătmarului!

  14. Bogu Răspunde

    Pe ce argument sa se faca aceasta autostrada? D-nul Cozma are un studiu la baza care sa justifice aceasta investitie? Daca DA, sa nu stea la interviuri fara sens in costum cu patratele si sa-l depuna pentru finantare europeana la Bruxelles. Alt papagal politic….Da-ti demisia, viitorul tarii nu te vrea.

  15. Nemeth Răspunde

    Nu va suparati dar recent am citit ca intr un an s a facut 10 km de autostrada !!!
    Atunci noi nu mai prindem aceasta autostrada !!!!

  16. pastorita Răspunde

    Of,of!!! Trebuie citit bine articolul!! Le trebuie banii pt studii si documentare??? Si abia dupa 2-3 ani ” poate” incepe constructia???
    Dl.politician,banuim cam ce avioane ai in cap!!!
    Pai ce zici matale,stai noaptea si gandesti: cum sa fac eu bani de campanie??? Simplu! Zic ca fac autostrazii!!!! Pai nu asa au facut si cei dinaintea mea??? Si le a mers bineee!! Si autostrazi,yohaa!!! Si?? Banii??? E ,banii se justifica simplu!!: Se subcontracteaza de la firma la firma,pana se pierde urma banilor
    Nu va potoliti nu?? Tot pe necazul oamenilor vreti bani??
    Politicieni de tot rasul si mila!!
    Cum sa furat tara asta? Prin promisiuni de sosele,autostrazi,poduri,etc!!!
    E greu sa muncesti cinstit???

  17. goga Răspunde

    Acuma sincer, de el nu ma mir, ca tot Satmarul stie ca nu-l duce capul, dar e interesant cat a platit mediilor online satmarene pentru aceasta promovare fara un fundament real…….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.