PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Documente oficiale. Hotelul Dacia, achiziţionat de statul maghiar?

Hotelul Dacia, achiziţionat de statul maghiar? Se pare că toată secretomania şi dezinformările din spatele acestei acţiuni este bine organizată. Sătmăreanul Adelin Ghiarfaş a publicat în aceasă seară documente obţinute de la Registrul Comerţului în care se arată cine a cumpărat firma care deţine Hotelul Dacia.

Redăm postarea sa, fără alte explicaţii:

“Azi am avut o curiozitate si cautand in informatiile publice ale ONRC am aflat ca societatea DACIA SA in patrimoniul careia se afla cladirea cunoscuta de noi Hotelul Dacia, simbolul Satmarului, a fost cumparata in data de 08.12.2017 de catre MANEVI ZARTKORU RESZVENYTARSASAG cu sediul social in Budapesta strada Pozsonyi nr 56 iar noul administrator fiind aceasi societate maghiara prin Peter Zavodszky, cetatean maghiar.
Cautand alte informatii despre aceasta societate maghiara aflu ca la aceasi adresa din Budapesta are sediul social si este data persoana de contact tot un anume Peter Zavodszky, tocmai CONSILIUL NATIONAL PENTRU MANAGEMENTUL ACTIVELOR DIN UNGARIA si care se afla sub controlul direct al Ministerului Dezvoltarii al statului Maghiar!!!
E adevarat ca cele doua entitati figureaza cu doua coduri de inregistrare diferite dar coincidenta e prea mare!!!
Daca e asa, lipsa de reactie a Primariei Satu Mare in exercitarea dreptului de premtiune in cumpararea acestui simbol capata alte valente, iar noi satmarenii indiferent ca suntem romani, maghiari, germani…..am fost mintiti, si am fost mintiti pentru interese meschine! Domnule Primar, usurinta cu care ati tratat acest subiect imi da de gandit, exercitarea dreptului de premtiune si initierea unor negocieri punctuale cu fostul proprietar erau posibile!!!
Dacia, Panonia, spuneti cum doriti trebuia sa revina SATMARENILOR, nu STATULUI MAGHIAR!!!