PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Haos în traficul din Satu Mare. 26 de persmise reţinute în doar două zile

26 de permise de conducre reținute de polițiștii rutieri din Satu Mare pe parcursul zilei de ieri, 5 ianuarie și azi 6 ianuarie a.c. 

Având în vedere sărbătorile de Crăciun și Anul Nou pe stil vechi și Botezul Domnului și a Sfântului Ioan Botezătorul polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat activități pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică premergător și pe timpul acestor sărbători.

Astfel, polițiștii au asigurat intervenția operativă la evenimentele sesizate de cetățeni, fluența și siguranța circulației rutiere, totodată au informat participanții la trafic cu privire la condițiile meteo-rutiere de deplasare, au verificat administratorii de drumuri pentru a fi pregătiți cu mijloace tehnice și materiale de intervenție și au organizat acțiuni în vederea prevenirii evenimentelor rutiere.

Totodată, au fost efectuate verificări de către polițiști la societăți comerciale, în piețe și în preajma acestora, în ceea ce privește deținerea și comercializarea de obiecte pirotehnice și desigur, în ceea ce privește activitățile comerciale nelegale cu mărfuri alimentare și nealimentare.

Pe durata desfășurării acțiunilor polițiștii rutieri au acordat o atenție sporită conducătorilor auto care nu respectă regimul de viteză, atât în localități cât și în afara acestora, precum și acelora care nu acordă prioritate de trecere pietonilor angajați în traversarea drumului public prin loc special amenajat, marcat și semnalizat corespunzător.

În urma acestor activități au fost ridicate în vederea suspendării 26 de permise de conducere, din care 12 pentru depășirea limitei legale de viteză și 8 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor.

De asemenea au fost aplicate peste 120 de sancțiuni contravenționale pentru încălcarea normelor rutiere în valoare de aproximativ 40 000 de lei.

Sursa: Poliţia Satu Mare