Ultima actualizare: azi, 11:21

Locale

Haos în traficul din Satu Mare. 26 de persmise reţinute în doar două zile

26 de permise de conducre reținute de polițiștii rutieri din Satu Mare pe parcursul zilei de ieri, 5 ianuarie și azi 6 ianuarie a.c. 

Având în vedere sărbătorile de Crăciun și Anul Nou pe stil vechi și Botezul Domnului și a Sfântului Ioan Botezătorul polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat activități pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică premergător și pe timpul acestor sărbători.

Astfel, polițiștii au asigurat intervenția operativă la evenimentele sesizate de cetățeni, fluența și siguranța circulației rutiere, totodată au informat participanții la trafic cu privire la condițiile meteo-rutiere de deplasare, au verificat administratorii de drumuri pentru a fi pregătiți cu mijloace tehnice și materiale de intervenție și au organizat acțiuni în vederea prevenirii evenimentelor rutiere.

Totodată, au fost efectuate verificări de către polițiști la societăți comerciale, în piețe și în preajma acestora, în ceea ce privește deținerea și comercializarea de obiecte pirotehnice și desigur, în ceea ce privește activitățile comerciale nelegale cu mărfuri alimentare și nealimentare.

Pe durata desfășurării acțiunilor polițiștii rutieri au acordat o atenție sporită conducătorilor auto care nu respectă regimul de viteză, atât în localități cât și în afara acestora, precum și acelora care nu acordă prioritate de trecere pietonilor angajați în traversarea drumului public prin loc special amenajat, marcat și semnalizat corespunzător.

În urma acestor activități au fost ridicate în vederea suspendării 26 de permise de conducere, din care 12 pentru depășirea limitei legale de viteză și 8 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor.

De asemenea au fost aplicate peste 120 de sancțiuni contravenționale pentru încălcarea normelor rutiere în valoare de aproximativ 40 000 de lei.

Sursa: Poliţia Satu Mare

20 comentarii

  1. Gogu Răspunde

    Maine, poimâine vor conduce doar polițiștii pe străzi..la restul cetățenilor le vor lua permisele!ca doar polițiștii respecta circulația si regulile!

  2. Bazatu' Răspunde

    Milițienii îs atât de corecți că umblă cu mașini pe drumuri publice fără a avea numere de înmatriculare puse pe mașină.

  3. y Răspunde

    Dacă lucrează cum trebuie și la cum se conduce în oraș rețin lejer 50 de permise într-o oră la sensul giratoriu de la Burdea. Mulți oameni nu sunt ȘOFERI, doar DEȚINĂTORI DE PERMISE DE CONDUCERE! Așa că 26 de permise în 2 zile e chiar puțin.

  4. Gicu Răspunde

    Pai de ce nu stau sa dirijeze acolo circulația?!cand se aglomerează!!ca e mai usor sa stai la panda cu radarul la caldurica pe banii contribuabililor!!

  5. Romani Răspunde

    Pana nu vom avea infrastructura, drumuri rapide, autostrăzi..o gândire europeană a polițiștilor, cand vor intelege ca ei au rolul de a preveni, de a fi in slujba cetățeanului,nu doar de a scrie procese verbale cat de multe, la norma chiar!de a sta la panda cu radarul, de a vana cetățeanul..iar cetățeanul la rândul lui dupa ce are toate condițiile ,autostrăzi, o disciplina europeană in trafic!si abia in ultima instanța sa scrie un PVC, pana atunci puteți sa va “lăudați” in fiecare zi cu, cate permise si amenzi a-ti dat!

    • Toth Roman Răspunde

      Du-te mai de aici!Romanul nu ştie de vorbă bună.Pe unii nu-i sperie nici amenda d-apoi vorba bună.Poliţistul să nu facă excese cum mi s-a întâmplat mie că am mutat maşina dintr-o parcare în alta şi am fost amendat că n-am purtat centură.

  6. Romani Răspunde

    Un drum de SM – BM de 70km treci prin 10 localități!!prin care te întâlnești cu sute de treceri de pietoni, căruțe, tractoare, ciurda in unele..limita de 50km in fiecare!!asta nu e normal in secolul care trăim!!si nimeni nu face nimic..ne bucurăm ca Poliția a luat sute de permise si a amendat cetățeanul!

    • Satmarean Răspunde

      Daca ar fi aceasta distanta cu aceleasi localitati si in aceleasi conditii in Germania cum ai circula????? Ai respecta limita de viteza????? Sunt sigur ca DA, numai in RO comentam.

      • Jackie Kocsan Răspunde

        Vorbesti prostii frate! In Germania intre 10 localitati deja gasesti autostrada… dar e greu de priceput asa ceva in romanica unde fura si fute toate lumea ca un bou.

        • Satmarean Răspunde

          Eu am spus …IN ACELEASI CONDITII,dar unii pricep greu. Si in Germania nu toate localitatile sunt legate prin autostrada,si stiu sigur ce spun.

  7. peste Răspunde

    si inca sunt putine…
    Nu stiu de ce tot reclamam drumuri mai rapide… sa ne trezim cu permise ridicate la viteze de 180-190 la ora?
    Dobitocul care a omorat 4 oameni la Livada era la 150 km/h> La noi nu conteaza cat de bune sunt drumurile, tot nu stim sa ramanem in limitele legii. Si aici vorbim doar de viteza, nici nu mai are rost sa discutam de acordarea de prioritati, pietoni, biciclisti, etc.
    Cum spuneam, 26 de permise sunt putine…

  8. Romani Răspunde

    Da..in secolul vitezei vom merge ca melcul!!orice pădure are uscături..dar nu trebuie generalizat!!

  9. Unu Răspunde

    Ideea e ca nu e normal sa avem asa drumuri!in tari cu autostrăzi rata de mortalitate in accidente e mult mai mica!nu ai căruțaș, tiruri cu duiumul, depășirile nu sunt periculoase si sunt radare fixe la care esti avertizat!nu te ia cu japca din boscheți ca si la noi!

    • Satmarean Răspunde

      Si dupa ce treci de avertizare …..gonesti din nou!!!!!!!!!

    • Unu' Răspunde

      Da, da … Ești umblat prin lume ca găina prin coteț …
      Păi numai ce ieși din românica, până ajungi la autostradă scapi cumva, apoi începe greul! Peste radarele fixe mai sunt polițiștii cu radar-pistol! Asta de aici și până în Olanda am văzut! Și la ei nu stai la povești, nu le ceri n-șpe mii de atestate și alte bălăcării să-ți demonstreze că-și face doar treaba!
      Bă, treaba e simplă, nu vreți amenzi și suspendări, respectați legea!
      În 24 de ani de când am permis, mă apropiu de milionul de Km conduși și am fost suspendat ODATĂ pentru 30 de zile, din prostia mea! Amenzi am luat vre-o 3 sau 4, una sigur pentru vorbit la telefon restul pentru viteză, în jur de 61Km/h în zonă cu limita 50 și una cu 45 Km/h în zona Aquaparcului, unde limita în curbă era 30 Km/h!. La asta ultima, am râs cu polițistul de porcărie, dar asta e, am greșit am plătit!

  10. Claudiu Răspunde

    Foarte puțin. Se conduce într-adevăr haotic in Satu Mare și din păcate e prea puțin. Nu ar strica putina prevenție din partea Poliției (gen camere focusate pe locurile cu “istoric” , urmărite în stop și aplicate sancțiuni pentru orice abatere; ex. trecere de pietoni : minim 30 de permise pe zi /trecere)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.