PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Olimpia Satu Mare s-a retras din campionat! ,,Regretăm că s-a ajuns la această situație”

Olimpia Satu Mare s-a retras din actualul sezon al Ligii 2, ediţia 2017-2018! Conducerea Olimpiei, prin preşedintele Istvan Merkli, a anunţat şi retragerea echipelor de juniori Under 19, respectiv Under 17 din competiţsaiile organizate de Federația Română de Fotbal.

Motivul retragerii Olimpiei din toate competiţiile în care este angrenată este descris în adresa către FRF: “Din cauza faptului că membrii fondatori şi asociaţi refuză să finanţeze clubul”. Datoriile Olimpiei sunt de aproximativ 500 de mii de euro.

Olimpia Satu Mare a fost penalizată de FRF până acum cu 42 de puncte din cauza litigiilor cu foştii jucători şi a ajuns la -19 puncte în clasament. În urma retragerii clubului sătmărean, cele două rezultate înregistrate pe teren în retur se vor schimba în victorii la “masa verde” pentru adversare.

Conţinutul adresei preşedintelui Consiliului Director al Olimpiei, Istvan Merkli, către FRF:

“Către Federaţia Română de Fotbal, Departamentul Competiţii.

Club Sportiv Fotbal Club Olimpia 2010 Satu Mare, având cod fiscal 27786261, cu sediul în Satu Mare, Piaţa 25 Octombrie nr. 1, reprezentată prin Merkli Istvan, în calitate de preşedinte C.D., prin prezenta vă aducem la cunoştinţă că din cauza faptului că membrii fondatori şi asociaţi refuză să finanţeze clubul, clubul nu mai poate continua activitatea.

Astfel, prin prezenta vă anunţăm că echipa de seniori se retrage din Campionatul Naţional Liga 2, ediţia 2017-2018.

De asemenea, echipele de juniori U19 şi U17 se retrag din competiţiile organizate de FRF la care participă.

Regretăm că s-a ajuns la această situaţie.

Vă mulţumim pentru tot sprijinul acordat de-a lungul timpului şi vă dorim mult succes!

Satu Mare, 29.01.2018″