PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Satu Mare începe schimbarea la faţă. Finanţare pentru cele mai îndrăzneţe proiecte!

Primăria Satu Mare începe schimbarea la faţă a oraşului. Primarul Kereskenyi Gabor a prezentat astăzi într-o conferinţă de presă bilanţul pe anul trecut, atingând şi subiectul proiectelor cu finanţare europeană aprobate prin Programul Operaţional Regional.

Astfel, Primăria Municipiului Satu Mare a întocmit 24 de fișe și documentații în vederea atragerii de fonduri europene neramburasbile, proiecte care au fost transmise către ADR Nord Vest.ADR Nord-Vest a considerat conforme și admisibile, cuprinse în Strategia de Dezvoltare a Municipiului Satu Mare și Planul de Mobilitate Urbană Durabilă.

În baza acestor documentații s-a prioritizat lista de proiecte depuse de municipiul Satu Mare, astfel că, valoarea totală a proiectelor depășește 26 de milioane euro.

Lista de proiecte prioritate pentru atragerea de fonduri europene cuprinde printre altele amenajarea și construirea de piste de biciclete, realizarea de sisteme de închiriat biciclete,  achiziţionarea unor autobuze hibride, transformarea zonei degradate Cubic în zona de petrecere a timpului liber, transformarea zonei degradate malurile Someșului, între cele 2 poduri, în zonă de petrecere a timpului liber, construirea unui pasaj suprateran în intersecția Crinul, dar și reabilitarea unor unități de învățământ.

Proiectul mai cuprinde refacerea zonei din jurul Turnului Pompierilor, reabilitarea centrului vechi, a centrului nou dar şi construirea pasarelei peste Someş, către viitorul mall Satu Mare Shopping City.

De asemenea, a mai fost anunţat faptul că în primăvară începe construirea acestui mall, iar termenul de realizare este de 9 luni.

Dacă toate aceste proiecte vor fi implementare, şi sunt premise bune, faţa municipiului Satu Mare va fi schimbată radical.