Ultima actualizare: azi, 08:27

Locale

Satu Mare începe schimbarea la faţă. Finanţare pentru cele mai îndrăzneţe proiecte!

Primăria Satu Mare începe schimbarea la faţă a oraşului. Primarul Kereskenyi Gabor a prezentat astăzi într-o conferinţă de presă bilanţul pe anul trecut, atingând şi subiectul proiectelor cu finanţare europeană aprobate prin Programul Operaţional Regional.

Astfel, Primăria Municipiului Satu Mare a întocmit 24 de fișe și documentații în vederea atragerii de fonduri europene neramburasbile, proiecte care au fost transmise către ADR Nord Vest.ADR Nord-Vest a considerat conforme și admisibile, cuprinse în Strategia de Dezvoltare a Municipiului Satu Mare și Planul de Mobilitate Urbană Durabilă.

În baza acestor documentații s-a prioritizat lista de proiecte depuse de municipiul Satu Mare, astfel că, valoarea totală a proiectelor depășește 26 de milioane euro.

Lista de proiecte prioritate pentru atragerea de fonduri europene cuprinde printre altele amenajarea și construirea de piste de biciclete, realizarea de sisteme de închiriat biciclete,  achiziţionarea unor autobuze hibride, transformarea zonei degradate Cubic în zona de petrecere a timpului liber, transformarea zonei degradate malurile Someșului, între cele 2 poduri, în zonă de petrecere a timpului liber, construirea unui pasaj suprateran în intersecția Crinul, dar și reabilitarea unor unități de învățământ.

Proiectul mai cuprinde refacerea zonei din jurul Turnului Pompierilor, reabilitarea centrului vechi, a centrului nou dar şi construirea pasarelei peste Someş, către viitorul mall Satu Mare Shopping City.

De asemenea, a mai fost anunţat faptul că în primăvară începe construirea acestui mall, iar termenul de realizare este de 9 luni.

Dacă toate aceste proiecte vor fi implementare, şi sunt premise bune, faţa municipiului Satu Mare va fi schimbată radical.

11 comentarii

  1. Unu' Răspunde

    Un metru ne trebuie, cu care să măsurăm cât de mare va fi p.la pe care-o vom primi!

  2. ciprian Răspunde

    Oare urmeaza alegeri?…Iesiti domnilor alesi de sub hartii si mergeti sa va vedeti proiectele pe teren …sunteti zero

  3. Zoltan Răspunde

    Toate astea sunt visuri fumoase, dar ramane de vazut.

    Mai bine ar pune la punct strazile, iluminatul pe strazi si in special intersectia Burdea, unde este cea mai mare circulatia si trecerea pentru pietoni este un adevarat pericol. La intersectia Crinul s-a amenajat deja, destul de bine, si aia din bani privati. Asa ca primaria sa si foloseasca din cand in cand capul si sa faca renovarile dupa prioritati.

  4. Tarr beton Răspunde

    Centrul vechi e deplorabil. Balcon sprijinit pe Corso, tencuieli, țigle, hornuri și ziduri ce nu rezista gravitației și multe altele.
    Un oraș jenant.

  5. adriana Răspunde

    TOOOT ce s-a facut ca lumea e investitie privata! primaria nici podul nu a reusit sa-l termine de reparat si le-a dat celor de la Tarr toate lucrarile!

    • Unu' Răspunde

      Afacerea lui dorel de sătmar, cel mai prost primar din istoria orașului! Maxime mulțumiri!
      CUIE MOICA!

  6. Tarr beton Răspunde

    Primarul e foarte bun. Deciziile și prioritățile personale a celor cu interese speciale sunt cele care afectează negativ imaginea lugubra a acestui cavou transilvănean.

  7. dica Răspunde

    Parcari vrem domnilor…nu de zona A cu 5 lei pe ora…ci din alea pt muritori de rand…la pret normal…nu platit in euro prin sms. In rest Sci – Fi…

    • Unu' Răspunde

      Parcuri și trotuare, nu parcări!
      10 lei să fie minutul de parcare, să fie gol centrul de mașini!

  8. Oana Răspunde

    Ar trebui renovata gara..

  9. matroz Răspunde

    Scandalos ,o alta minciuna gen Gabor,asta-i din februarie 2017 ;https://portalsm.ro/…/primaria-satu-mare-cumpara-autospeciala-de-ridicat-masini-parc..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.