PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Consilier județean: Suspiciuni de fraudă în Consiliul de Administrație la Aeroport

Acuzații extrem de grave făcute astăzi de consilierul județean PSD, Ciprian Ardelean. Acesta spune că ar exista suspiciuni de fraudă în Consiliul de Administrație (CA) al Aeroportului Satu Mare. Toată discuția a pornit de la proiectul de hotărâre privind numirea membrilor în CA al aeroportului, proiect dezbătut în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean.

Consilierul județean PSD, Ciprian Ardelean, a spus că analiza dosarelor membrilor Consiliului de Administrație a fost una superficială, unele fiind respinse din start, deși trebuiau să se ceară explicații. Acesta mai spune că întreaga procedură ar fi fost viciată, având în vedre că unor persoane li s-a permis să-și depună candidatura după termenul legal, toate dosarele fiind depuse în ziua 31, deși termenul limită era ziua 30.

Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, a spus că documentația a fost avizată de cinci oameni cu pregătire juridică și sub nicio formă nu poate fi vorba de suspiciune de fraudă.

În luarea de cuvânt, consilierul județean Ioan Pop a spus că nu se știe nimic despre persoanele respective, iar în mod normal candidații ar trebui să aibă CV-uri bine puse la punct, astfel încât performanțele economice să fie la vedere.

În cele din urmă, proiectul privind numirea membrilor în Consiliul de Administrație al Aeroportului Satu Mare a fost amânat.