PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Consilier local, mesaj jignitor la adresa lui Iuliu Maniu. Senatorul Leş: Aştept scuze!

Senatorul PSD Gabriel Leş îi solicită consilierului local UDMR Bertici Ştefan să îşi ceară scuze în mod public, după un comentariu postat de acesta la adresa luptătorului pentru drepturile românilor Iuliu Maniu, pe pagina unui coleg de partid.

Totul a pornit de la o postare făcută de consilierul PSD Ciprian Crăciun pe pagina sa, în memoria fostului prim ministru Iuliu Maniu, în care arăta cum a murit, în ce chinuri, în închisoarea din Sighetu Marmaţiei .

Consilierul UDMR Bertici Ştefan nu s-a răbdat să adauge un comentariu care a stârnit reacţii vehemente. “Până la urmă toată lumea primeşte cea ce merită”, a scris consilierul Bertici Ştefan.

Reacţia senatorului Gabriel Leş, fost ministru al Apărării, la acest comentariu este cât se poate de fermă.

El se declară profund jignit şi îi cere consilierului UDMR să îşi ceară scuze publice.

“Consider total deplasat comentariul consilierului municipal Bertici Ștefan la adresa marelui om de stat Iuliu Maniu. Acest gest denotă o lipsă totală de respect la adresa istoriei naționale a României și este cu atât mai condamnabil cu cât vine din partea unui reprezentant al unui partid politic și totodată a unui ales local. Ca român și senator în Parlamentul României mă simt profund jignit și aștept scuze publice”, a scris Gabriel Leş