Ultima actualizare: azi, 15:26

Locale

Consilier local, mesaj jignitor la adresa lui Iuliu Maniu. Senatorul Leş: Aştept scuze!

Senatorul PSD Gabriel Leş îi solicită consilierului local UDMR Bertici Ştefan să îşi ceară scuze în mod public, după un comentariu postat de acesta la adresa luptătorului pentru drepturile românilor Iuliu Maniu, pe pagina unui coleg de partid.

Totul a pornit de la o postare făcută de consilierul PSD Ciprian Crăciun pe pagina sa, în memoria fostului prim ministru Iuliu Maniu, în care arăta cum a murit, în ce chinuri, în închisoarea din Sighetu Marmaţiei .

Consilierul UDMR Bertici Ştefan nu s-a răbdat să adauge un comentariu care a stârnit reacţii vehemente. “Până la urmă toată lumea primeşte cea ce merită”, a scris consilierul Bertici Ştefan.

Reacţia senatorului Gabriel Leş, fost ministru al Apărării, la acest comentariu este cât se poate de fermă.

El se declară profund jignit şi îi cere consilierului UDMR să îşi ceară scuze publice.

“Consider total deplasat comentariul consilierului municipal Bertici Ștefan la adresa marelui om de stat Iuliu Maniu. Acest gest denotă o lipsă totală de respect la adresa istoriei naționale a României și este cu atât mai condamnabil cu cât vine din partea unui reprezentant al unui partid politic și totodată a unui ales local. Ca român și senator în Parlamentul României mă simt profund jignit și aștept scuze publice”, a scris Gabriel Leş

33 comentarii

  1. Carmen Răspunde

    Ce așteptați de la unul ca Bertici cred ca nu scrie coret nici măcar in maghiară.

    • ciprian Răspunde

      . Fii mândru că eşti român. Afirmă-te întotdeauna ca atare. Suntem un popor nobil şi vechi. Civilizaţia are rădăcini adânci în pământul ţării noastre.
      2. Afirmă-ţi dragostea pentru Patrie ori de câte ori ai ocazia. Nu faci asta pentru că eşti şovin ci pentru că doreşti să îi serveşti pe cei rămaşi acasă.
      3. Apără drepturile poporului român, în totalitatea sa. Nu regăţeni, nu transilvăneni, nu basarabeni, nu timoceni, aromâni sau megleniţi. Toţi suntem români.
      4. Ajută-ţi compatrioţii din mult-puţinul ce îl ai. Dă-ţi tainul, nu îl precupeţi.
      5. Susţine instituţiile româneşti din diaspora, oricât de modeste sau de imperfecte ar fi acestea.
      6. Nu critica niciodată, nici măcar prieteneşte, pe românul care se străduieşte să apere sau să promoveze cauza naţională. Fă tu mai bine decât el.
      7. Nu aduce nicio critică, nici măcar “constructivă”, semenului tău care luptă. Critica ta să se afirme prin faptă: fă mai mult şi mai bine decât face el.
      8. Fii întotdeauna conştient că gelozia, invidia şi calomnia constituie ultimul refugiu al omului frustrat şi slab, care nu mai are nici ţară, nici poziţie în societate. Nu te lăsa pradă acestor sentimente inferioare.
      9. Opune-te numai celor care siluiesc voinţa poporului român. Opoziţia faţă de eforturile altor patrioţi români este o irosire de energie.
      10. Fă ceva pozitiv pentru ţara ta şi pentru compatrioţii tăi. Oricât de modest sau neînsemnat este ceea ce faci, fă-o în fiecare zi.

  2. Carmen Răspunde

    Ce așteptări de la unul ca Bertici nici măcar in maghiara nu stie să scrie bine.

  3. Hagi Răspunde

    Senatorul Les ar trebui sa isi vada de mita de la APIA, angajarile trucate si de sifonatul banilor publici impreuna cu colegii de partid!! Suntem cu ochii pe voi! #rezist

  4. psd Răspunde

    Uite cine vorbeste..sa gasit cine sa posteze si cine sa comenteze…continuatorii FSN-ului ….se gasesc sa isi de-a cu parerea..pe bune fratilor..chiar nu va e deloc rusine..

    • Stan patitu Răspunde

      Din nefericire continuatorii PNT-ului lui Maniu nu se mai vad pe nicaieri… Cei care imjurati un senator roman ca ia apararea istoriei si simbolurilor romanesti ati face bine sa va uitati putin in urma si sa vedeti cum taranistii au dat cu stangu-n dreptu si au facut drum lui basescu spre PPE. Aproape toti aia care se afisau ca mari taranisti l-au slujit orbeste pe popeye si acum se dau mari rezistenti… Bine face senatorul Les ca il ia la intrebari pe acest consiliel municipal care nu-si da seama ce scoate pe gura in public. Felicitari domnule Les!

  5. gheorghe Răspunde

    Unii de pe aici sunt certati rau de tot cu limba romana.Probabil ca numai ei au dreptul sa-si spuna parerea in legatura cu un anumit lucru.Bineinteles ca senatorul Les are dreptul sa-si spuna parerea despre aceasta declaratie a udmr-istului ,in calitate de cetatean care a primit niste voturi de la satmareni ,la fel cum a primit si acest Bertici.Sau ce? daca nu simpatizam o persoana inseamna ca acea persoana nu are nici un drept?Daca stiti numite lucruri necurate pe care le-a facut senatorul Les de ce nu mergeti la DNA sau la politie sa-l reclamati, sa puna mana pe el si sa vedem odata raul starpit din acesti politicieni fie de la psd , de la udmr sau altii. .Veniti aici si sub protectia anonimatului si aruncati cu laturi in cine va cade in cale.Cred ca nu este corect….O zi buna sa avem!!

  6. Garuboz Răspunde

    Ce asteptati de la UMFLATUL asta de HORTIST ?
    Nu vedeti ce moaca de avorton retardat are?

    • Mocadelic Răspunde

      Cred ca esti frate cu Bertici. Cu o singura diferenta: el a supt de la mama, iar tu de la tata 😀

  7. Tineriada Răspunde

    Pe langa comentariul deplasat al UDMR-istului, e oarecum amuzant sa vezi niste criptocomunisti care il jelesc pe Iuliu Maniu si pe Corneliu Coposu, ultimul fiind huiduit in ’90, tocmai la comanda PRESEDINTELUI LOR ONORIFIC, CRIMINALUL Ion Iliescu.

    • Ion Răspunde

      Senatorul Les este roman si are tot dreptul sa ia atitudine pentru ca orice roman trebuie sa reactioneze cand i se murdareste astfel istoria. Dealtfel dansul nu impiedica pe alti romani sa faca acelasi lucru…

      • Unu' Răspunde

        Și atunci de ce nu ieșiți în stradă când infractorul mustăcios, lider de partid neo-comunist corupt, forțează adoptarea unor legi total anti-democratice?!?
        De ce nu vă deziceți de criminalul Iliescu?!?
        Istoria vă va judca, chiar dacă legile măsluite de voi nu!

  8. pelerin Răspunde

    De ce nu-l comemorează ăștia pe ceaușescu că doar îi tătuca lor , ce treabă au ei cu Maniu , mai bine și-ar vedea de treabă , de furturile și jaful continuu pe care-l practică ca grup infracțional organizat . Să facă bine să lase în pace eroii neamului că n-au nici o legătură cu ei . Apropo de indivizii care comentează în legătură cu țărăniștii , vorba lui Dabija , nu va f– tă grija . încă n-am murit toți , nici n-am trecut la băsescu și udrea , voi știți că am fost , suntem și ramânem dușmanul vostru etern . Jos comuniștii !

  9. Rodica Răspunde

    Referitor la faptul ca fiecare primeste ce merita , tovarase udmr-ist , nu-i asa ca si Verestoi Atila ( nu ma obosesc sa scriu corect in maghiara , fiindca limba oficiala este limba romana !) a primit ce trebuia ??????
    Aveti mare grija la ce va doriti , ca s-ar putea sa primiti …….ce trebuie ! Si defunctul udmr-ist a comentat faptul ca la Centenarul Unirii va participa doar mort si aceasta dorinta i s-a implinit !!!!

    • Norick Răspunde

      Stai linistita femeie , daca asa gatesti cum scrii (indiferent pe ce limba) , atunci saracu’ tau de barbat are probleme grave cu stomacul… :-)))

    • y Răspunde

      Máré pökát doámná Rodiká, máré.
      Toți codrii plâng de moartea lui Verestóy ce să spun! Și acum cine mai ascute drujbili? Pi buni. Nu vreau să fiu rău dar poate nu degeaba a cerut familia să fie incinerat.
      Dar chiar nu știu ce te deranjează la ce debitează acest individ semidoct, semișcolarizat, acest țigan maghiarizat. Nu ar trebui băgat în seamă. Pe mine mă deranjează doar faptul că e consilier județean !

    • satmarean Răspunde

      BRAVO RODICA!

  10. gheorghe Răspunde

    Rodica 1000 de puncte…,,Cine sapa groapa altuia cade el in ea”Dar sa nu fim rai cu nimeni ca nu stim nici unul ce ne rezerva viitorul.Daca ma gandesc bine tatuca ilieevici cu petrica roman au introdus udmr-ul in guvernul romaniei….acum nu mai sunt frati? dar udmr-ul tot voteaza pentru psd….iar unii aici pe forum si-ar scoate ochii unul altuia.Mai oameni buni voi nu vedeti ca ei TOT SUNT FRATI (ma refer la udmr si psd)si la bucuresti se sustin si se pupa.Nu cumva ei au votat guvernul psd alde?De ce sa va certati si ei (politicienii)sa rada de voi.Divide et impera….Imparte si stapaneste…asta vor ei(politicienii)iar voi va lasati condusi de ranchiuna.Pacat ,mare pacat!(cititi fabula Racul ,broasca si stiuca).Sa auzim numai de bine!!

  11. Rodica Răspunde

    Corect , Gheorghe ! Toti politicienii nostri sunt o apa si-un pamant , care pentru un …argint si-ar vinde mama! Insa nu poti sa ma contrazici ca in ADN-ul maghiar exista o doza de sovinism ( cu exceptia- poate- a 1% dintre ungurii de la noi) fata de romani ! Nu trebuie sa dau exemple , caci istoria si contemporaneitatea ne confirma acest lucru ! In rest , politicienii nostri au reusit sa ne dezbine , prin toate actiunile lor de fatada , iar pe la spate ……. pupat toti Piata Independentei !
    Norick , sa stii ca eu gatesc ….. tot in romana , si ti-as servi cu drag o ciorba de pelin !

  12. Garuboz Răspunde

    Mai plod de CIOCCIOLINA (norick) ce mai duhnesti tu a cacat hortist !

  13. SIEBENBÜRGEN Răspunde

    Degeaba vă revoltați, îl demonizați pe I.M. Da, de numele lui se leagă Garda lui Maniu, oameni responsabili de moartea a mai multor persoane. Nu doresc să intru în niciun fel de polemică și discuții inutile. Cei care cunosc istorie, știu. Așadar, mai ușor cu acuzațiile.

  14. pelerin Răspunde

    siben burgen , poate ți-e dor de Sumanele negre , nu uita că aici îi pamânt românesc și istoria se poate repeta ,

  15. Cetatean Răspunde

    Stimată dna Rodica,

    Nu ştiu de unde aveți informația despre ADN-ul ungurilor, dar de ADN -ul dvoastră ce ziceți? Parcă e anti-maghiar.
    Şi de citit vă recomand:
    Textul rezoluției de la Alba Iulia ( e de actualitate)
    Paragraful III/ 1 – ” … fiecare popor se va instrui, administra şi judeca în limba sa proprie …. “

    • Norick Răspunde

      Degeaba le citeste , daca nu se pricepe.Trebuie sa ai si cultura suficienta …;-)
      “Two things are infinite, the universe and human stupidity, and I am not yet completely sure about the universe.” :-))
      P.S. nu trebuie urlat , citatul nu-i pe maghiara… :-)))))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.