PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Dezastru pe şoselele din Satu Mare. Peste 500 de permise reţinute în acest an!

Dezastru pe şoselele din Satu Mare. Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare au ieşit astăzi în conferinţă de presă pentru a atrage atenţia atât şoferilor cât şi pietonilor să fie foarte atenţi în trafic având în vedere numărul mare de accidente care s-au petrecut în acest an pe raza judeţului.

Subinspectorul Mihai Paşolea din cadrul Serviciului Rutier a declarat că de la începutul anului 2018 s-au produs 32 de accidente rutiere.

Cauza principală o reprezintă nerespectarea vitezei legale, în 9 cazuri, urmată de neacordarea de prioritatea pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a drumului public – 6 cazuri şi abaterile săvârşire de pietoni – 5 cazuri.

“Au fost aplicate 4939 de sancţiuni la regimul rutier şi reţinute 529 de persmise de  conducere, cele mai multe la depăşirea vitezei leagel cu peste 50 de km la oră, cu 229 de permise reţiute, urmate de neacordarea de prioritatea pietonilor cu 117 permise”, a declarat Mihai Paşolea.

De asemenea, reprezentantele Biroului de Presă al IPJ, Paula Cochera și Alina Ținca, au prezentat recomandările pentru șoferi și pietoni pentru evitarea accidentelor.