Ultima actualizare: azi, 11:14

Locale

Dezastru pe şoselele din Satu Mare. Peste 500 de permise reţinute în acest an!

Dezastru pe şoselele din Satu Mare. Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare au ieşit astăzi în conferinţă de presă pentru a atrage atenţia atât şoferilor cât şi pietonilor să fie foarte atenţi în trafic având în vedere numărul mare de accidente care s-au petrecut în acest an pe raza judeţului.

Subinspectorul Mihai Paşolea din cadrul Serviciului Rutier a declarat că de la începutul anului 2018 s-au produs 32 de accidente rutiere.

Cauza principală o reprezintă nerespectarea vitezei legale, în 9 cazuri, urmată de neacordarea de prioritatea pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a drumului public – 6 cazuri şi abaterile săvârşire de pietoni – 5 cazuri.

“Au fost aplicate 4939 de sancţiuni la regimul rutier şi reţinute 529 de persmise de  conducere, cele mai multe la depăşirea vitezei leagel cu peste 50 de km la oră, cu 229 de permise reţiute, urmate de neacordarea de prioritatea pietonilor cu 117 permise”, a declarat Mihai Paşolea.

De asemenea, reprezentantele Biroului de Presă al IPJ, Paula Cochera și Alina Ținca, au prezentat recomandările pentru șoferi și pietoni pentru evitarea accidentelor.

 

15 comentarii

  1. Ghitza Răspunde

    păsulică te-ai ajuns :)))

  2. Unu' Răspunde

    SERIOS?!? V-ați trezit și voi?!?! păi până nu mor oameni voi nu vă faceți treaba?
    RUȘINE!!!!

    • SimpleGuy Răspunde

      Politia Rutiera previne, pe cat posibil, producerea unor accidente neplacute si face acest lucru prin sanctionarea celor care incalca normele regimului rutier. Oameni mor si, din pacate, e posibil ca acest ,,negru” fenomen sa continue. Acest lucru se intampla din cauza celor care circula, de regula, cu viteza. Din fericire, aceia sunt cu 500 mai putini, macar pentru moment. O zi buna.

  3. Unu' Răspunde

    ZILNIC văd cel puțin 3-4 tâmpiți care depășesc pe linie continuă sau chiar dublu-continuă sau de idioți care depășesc PE trecerea de pietoni sau măgari care depășesc coloana!!
    Despre neacordarea priorității de trecere pietonilor angajați în traversarea drumului pe trecerea de pietoni marcată și semnalizată corespunzător, nici nu mai pomenesc, cu de ăștia măgari aș putea umple un album de 100 de pagini pe săptămână!
    Pentru toate cele de mai sus s-ar putea sălta permisele pentru cel puțin 30 de zile!
    Iar boi care “parchează” (termen incorect folosit, dar ce să-i faci, unii nu înțeleg altfel!) aiurea ca vacile pe pășune … sunt cu sutele, poate chiar miile PE ZI!
    Și voi abia acum vă treziți?

    • SimpleGuy Răspunde

      Politistii rutieri sunt mereu la datorie si in slujba cetateanului, chiar daca suna cliseic. Daca ar fi dormit pana acum, asa cum insinuati, poate va era si mai mare teama de a traversa pe o trecere pentru pietoni, riscand a fi lovit de vreun maniac al vitezei… Ganditi-va si la acest lucru inainte. Sa aruncati cu vorbe e usor.

  4. x-ulescu Răspunde

    Cel putin aia 500 cu permise luate ,momentan nu mai sunt pericol pentru ceilalti participanti la trafic.
    Probabil trecand mai des in calitate de pietoni drumul o sa fie mai atenti cand se ,,intorc la volan”

  5. Alex Răspunde

    Bravo jalatiilor v-ati facut targetul. M.. E vouă 😀

    • SimpleGuy Răspunde

      Parerea unui simplu cetatean al acestui oras este ca politia rutiera nu isi face un ,,target”, ci protejeaza persoane impotriva celor care conduc cu viteza sau nu acorda prioritate de trecere pietonilor etc. Dupa cum vorbesti, e greu de stabilit in care categorie te inscrii…

  6. Alex Răspunde

    Apropo oare cum ar fi sa donații voi suma necesară pentru vindecarea Dianei (Stanciu Ducai)? Ca voi oricum de aia statie in drumuri ca sa “aveti grija de vietile noastre” ia faceri voi un gest si donații o mica parte pentru vindecarea acestui fete! Ce ziceti? Cum suma?????????????????

  7. Ervin Răspunde

    Felicitari, scoateti soferii periculosi din trafic.

    • SimpleGuy Răspunde

      Soferi periculosi vor fi mereu. Politia Rutiera doar incearca sa ii mai ,,calmeze” cu un ,,calduros” proces verbal si o retinere a PC 😉

      • Norick Răspunde

        Hmmmm,. Si cum stam cu preventie / indemanare / ajutor / fluidizarea traficului etc. etc. Chiar crezi,ca procesele verbale le rezolva problema ??? Sweet dreams guy ! ,-) ,-)

        • SimpleGuy Răspunde

          Inteleg ce spui. Totusi, printr-un proces verbal poti lua masura retinerii permisului de conducere si mai aplici si o sanctiune in bani, iar eu cred ca asta ii doare pe multi conducatori auto. Cat despre PREVENIRE, stiu ca se face prin organizarea de intalniri la scoli, licee, dar si prin campanii in traficul rutier. Politia incearca pe cat posibil sa diminueze nivelul de nerespectare a legislatiei rutiere.

          • y

            Problema e că în acest oraș respectarea Codul rutier intră la ”opțional” nu la ceva obligatoriu cum ar fi normal. Și nu e vorba numai de regimul vitezei (rar mai depistezi un șofer cu 50 km/h în oraș și când vezi câte un camion care ”rupe” drumul prin oraș cu 80-90 km/h faci cruce). În primul rând ar fi vorba de conduita preventivă, care lipsește cu desăvâșire. De multe ori am pățit (și nu numai în sensuri giratorii) că mulți șoferi ”se bagă” fără să judece cam care ar fi consecințele mizând pe faptul că tu ții la mașina ta. Eu de multe ori pe ăștia îi las să treacă chiar dacă am prioritate. Până la urmă oricum va ateriza într-o casă, se va nenoroci sau mai rău va nenoroci și pe altul. Dar nu pe mine. De aia din 1992 de când am eu permis nu am avut accident.
            PS. Am fost prin țările arabe/musulmane, în mai multe. Pe grozavii ăștia i-aș trimite 1-2 zile pe acolo. Să vadă ce înseamnă când toată, dar absolut toată lumea își bagă picioarele în codul rutier și elementul esențial al mașinii este claxonul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.