PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO. Femeie din Satu Mare, reținută pentru trafic de droguri. ,,Afaceri” cu peste 5 kg de cannabis

La începutul lunii februarie, o femeie şi trei bărbaţi au fost reținuţi și apoi arestați într-un dosar cu o captură impresionantă de canabis. Suspecţii au fost săltaţi de poliţişti în timp ce ridicau de la o firmă de curierat colete în care erau droguri. În total, este vorba de 5,3 kilograme de canabis. La acţiune au participat şi politişti de la Maramureş şi Satu Mare, acţiunea de prindere în flagrant având loc la Baia Mare. Cei trei bărbați sunt din Vrancea, iar femeia din Satu Mare, ea fiind iubita unuia dintre ei.

Membrii grupării sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic şi consum ilicit de droguri, introducerea în ţară de droguri de risc, precum şi fals material în înscrisuri oficiale. Între timp, toți au ieșit din arest.

Magistrații Tribunalului Vrancea au dispus liberarea din arestul IPJ Vrancea a celor doi tineri arestați pentru trafic de droguri, asupra cărora, în urma perchezițiilor efectuate la începutul lunii februarie, au fost găsite 5,3 kilograme de canabis. O a treia persoană, o femeie, a scăpat de arestul la domiciliu.

Potrivit anchetatorilor, drogurile erau aduse în ţară din Spania şi erau revândute apoi în Marea Britanie. De asemenea, inculpaţii îşi păstrau şi pentru consumul propriu o parte din marfa adusă cu firme de curierat. Oamenii legii spun că membrii grupării ar fi început anul trecut să introducă droguri în ţară. După flagrant, la locuinţele suspecţilor, politiştii au făcut percheziţii, 7 în Vrancea şi una în Satu Mare. Au găsit dispozitive pentru confecţionarea de cărţi de identitate, documente de studii false, laptopuri, imprimante şi telefoane mobile. Politiştii au indisponibilizat şi o sumă destul de mare de bani, dar şi o maşină.

Sursa – monitorulvn.ro