Ultima actualizare: ieri, 21:59

Locale

FOTO. Femeie din Satu Mare, reținută pentru trafic de droguri. ,,Afaceri” cu peste 5 kg de cannabis

La începutul lunii februarie, o femeie şi trei bărbaţi au fost reținuţi și apoi arestați într-un dosar cu o captură impresionantă de canabis. Suspecţii au fost săltaţi de poliţişti în timp ce ridicau de la o firmă de curierat colete în care erau droguri. În total, este vorba de 5,3 kilograme de canabis. La acţiune au participat şi politişti de la Maramureş şi Satu Mare, acţiunea de prindere în flagrant având loc la Baia Mare. Cei trei bărbați sunt din Vrancea, iar femeia din Satu Mare, ea fiind iubita unuia dintre ei.

Membrii grupării sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic şi consum ilicit de droguri, introducerea în ţară de droguri de risc, precum şi fals material în înscrisuri oficiale. Între timp, toți au ieșit din arest.

Magistrații Tribunalului Vrancea au dispus liberarea din arestul IPJ Vrancea a celor doi tineri arestați pentru trafic de droguri, asupra cărora, în urma perchezițiilor efectuate la începutul lunii februarie, au fost găsite 5,3 kilograme de canabis. O a treia persoană, o femeie, a scăpat de arestul la domiciliu.

Potrivit anchetatorilor, drogurile erau aduse în ţară din Spania şi erau revândute apoi în Marea Britanie. De asemenea, inculpaţii îşi păstrau şi pentru consumul propriu o parte din marfa adusă cu firme de curierat. Oamenii legii spun că membrii grupării ar fi început anul trecut să introducă droguri în ţară. După flagrant, la locuinţele suspecţilor, politiştii au făcut percheziţii, 7 în Vrancea şi una în Satu Mare. Au găsit dispozitive pentru confecţionarea de cărţi de identitate, documente de studii false, laptopuri, imprimante şi telefoane mobile. Politiştii au indisponibilizat şi o sumă destul de mare de bani, dar şi o maşină.

Sursa – monitorulvn.ro

 

3 comentarii

  1. Alex Răspunde

    Stau si ma gandesc daca s-ar pune eticheta de drog pe apa obisnuita, oare n-am mai bea-o? Cine-oare s-o fi suparat pe canepa, cand, altadata era foarte apreciata si se folosea tot de la ea? Ca iti creaza o stare de euforie dar, ce nu sunt alte produse mai mult sau mai putin naturale care fac la fel, daca nu mai rau? Ca iti creaza dependenta? Cate si mai cate sunt care fac asa ceva. Cred ca ar trebui ca acestei plante sa i se faca dreptate. Pacat ca Justitia noastra e ocupata cu ea insasi si se pierde ca-n abis.

  2. Tarr Răspunde

    Din păcate marijuana nu Creează dependentă, motiv pentru care multe state americane au și legalizat produsul cu ani in urma. Îl găsești la tot pasul, așa-zisele farmacii verzi sunt peste tot și aduc la buget milioane de USD. Prețul, din concurenta cu iarba vândută ilicit din filierele mexicane și Româno-canadiene, a scăzut dramatic pentru ca acesta este efectul unei legislații și unui sistem de control bine pus la punct. E o adevarata industrie de care beneficiază nu numai statul dar și milioane de bolnavi a căror afecțiuni necesita astfel de tratament, oameni care au fost intoxicați cu pastile ani la rând fără a scapă de dureri insuportabile și care acum datorită acestui “drog” sunt in viața și nu-și mai duc zilele in agonie.
    Este o Rușine enorma ca facem exact opusul in aceasta țară, ca in loc sa ajutam pe cei nevoiași creând un sistem legal referitor la aceasta cultura benefică așa cum au creat-o și alții, pur și simplu ii portretizam pe cei in cauza ca fiind adevărați monștri. E adevărat ca aici nu are cum sa ajungă un produs de calitate, contrabanda de la noi impreuna cu setea de îmbogățire nu poate decât sa distrugă un produs sigur și bun.
    In schimb avem biserici peste biserici, milioane de euro alocați pentru mântuirea unui popor complet imbecil și gol la cap, o nație poluata de canalele fără rost ale televiziunilor de doi lei in loc sa privim spre țările care ai rezolvat problemele propriilor lor cetățeni.
    Este de apreciat faptul ca in ultima vreme in centrul vechi poliția își face treaba deși aceleași fețe de proxeneți, hoți, Drogați jegosi și curve penale apar, poate mai rar și mai atent, pe Horea și Corso. Noi ca beneficiari ale acestor servicii publice le mulțumim.
    Întorcându-ma la iarba noastră cea de toate zilele pot spune un ultim lucru: atâta vreme cât tineretul, viitorul oricărei nații, sta departe de biserici și culte absolut nemernice, religii inventate și destinate celor fără gram de cultura, exista posibilitatea ca ceva pozitiv sa se producă in timp.

  3. Dragos Florin Răspunde

    As vrea sa-i văd fata la femeia aceea care vi de droguri si falsifica buletine , ar trebui sa postați o poza cu ea sa știe tot orașul ce fel de cetațeni avem in acest oraș ca sa fim prudenți când dăm de oameni dubioși

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.