PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

HARTA. Se extind parcările cu plată în Satu Mare. Locatari nemulțumiți!

Se extind parcările cu plată în Satu Mare.  Angajații Administrației Domeniului Public din Satu Mare au început să monteze indicatoare atât cu extinderea zonei de parcare cu plată din municipiul Satu Mare, cât şi cu extinderea zonei A în locuri încadrate până acum în zona B. Practic, 10 străzi sau porţiuni de străzi, din zona centrală, au trecut de la zona B la zona A, iar mai multe străzi care nu erau incluse în sistemul de plată au fost trecute în zona B.

Extinderea zonei A i-a nemulţumit însă pe mai mulţi locatari, care reclamă faptul că deşi deţin locuinţe aici, nu mai au unde să îşi parcheze autoturismele şi nici nu pot să îşi cumpere abonamente de parcare pentru zona A deoarece aici plata este posibilă doar cu ora. Dacă pentru zona B există un abonament de parcare anual, pentru zona A singura modalitate de plată este parcarea cu ora, prin tichet sau SMS. Mai mult, o oră de parcare în zona A acum costă 4 lei. O parte a sătmărenilor afectaţi, cei de pe str. Petru Bran şi Cuza Vodă, sunt hotărâţi să adune semnături şi să înainteze Primăriei o petiţie.

“Nu suntem de acord cu această chestiune. Acum nu mai putem cumpăra abonamente de parcare, nu mai putem lăsa maşinile aici, deşi aici locuim. Noi am dori ca lucrurile să rămână aşa cum au fost până acum. Sunt mai mulţi oameni afectaţi. Vom aduna semnături şi vom înainta Primăriei o petiţie”, a spus un locatar.

De cealaltă parte, city managerul, Maskulik Csaba, a explicat că extinderea parcărilor se face în baza unei hotărâri a Consiliului Local Satu Mare de anul trecut. Noua sistematizare trebuia să intre în vigoare din 1 ianuarie 2018, dar cei de la ADP de abia acum au primit plăcuţele, şi au început montajul. Prin urmare, noile reguli se aplică de la apariţia indicatoarelor.

Maskulik Csaba a precizat că dacă va fi depusă o petiţie aceasta va fi analizată, după care se va decide dacă e impun modificări.

În orice caz, până atunci, noile reglementări sunt în vigoare, iar locatarii trebuie să le respecte dacă nu doresc să fie amendaţi.