Ultima actualizare: azi, 11:56

Locale

HARTA. Se extind parcările cu plată în Satu Mare. Locatari nemulțumiți!

Se extind parcările cu plată în Satu Mare.  Angajații Administrației Domeniului Public din Satu Mare au început să monteze indicatoare atât cu extinderea zonei de parcare cu plată din municipiul Satu Mare, cât şi cu extinderea zonei A în locuri încadrate până acum în zona B. Practic, 10 străzi sau porţiuni de străzi, din zona centrală, au trecut de la zona B la zona A, iar mai multe străzi care nu erau incluse în sistemul de plată au fost trecute în zona B.

Extinderea zonei A i-a nemulţumit însă pe mai mulţi locatari, care reclamă faptul că deşi deţin locuinţe aici, nu mai au unde să îşi parcheze autoturismele şi nici nu pot să îşi cumpere abonamente de parcare pentru zona A deoarece aici plata este posibilă doar cu ora. Dacă pentru zona B există un abonament de parcare anual, pentru zona A singura modalitate de plată este parcarea cu ora, prin tichet sau SMS. Mai mult, o oră de parcare în zona A acum costă 4 lei. O parte a sătmărenilor afectaţi, cei de pe str. Petru Bran şi Cuza Vodă, sunt hotărâţi să adune semnături şi să înainteze Primăriei o petiţie.

“Nu suntem de acord cu această chestiune. Acum nu mai putem cumpăra abonamente de parcare, nu mai putem lăsa maşinile aici, deşi aici locuim. Noi am dori ca lucrurile să rămână aşa cum au fost până acum. Sunt mai mulţi oameni afectaţi. Vom aduna semnături şi vom înainta Primăriei o petiţie”, a spus un locatar.

De cealaltă parte, city managerul, Maskulik Csaba, a explicat că extinderea parcărilor se face în baza unei hotărâri a Consiliului Local Satu Mare de anul trecut. Noua sistematizare trebuia să intre în vigoare din 1 ianuarie 2018, dar cei de la ADP de abia acum au primit plăcuţele, şi au început montajul. Prin urmare, noile reguli se aplică de la apariţia indicatoarelor.

Maskulik Csaba a precizat că dacă va fi depusă o petiţie aceasta va fi analizată, după care se va decide dacă e impun modificări.

În orice caz, până atunci, noile reglementări sunt în vigoare, iar locatarii trebuie să le respecte dacă nu doresc să fie amendaţi.

23 comentarii

  1. PARDA ILLAN Răspunde

    Doar un ”Măskărici” se putea gandi la asa ceva !

  2. Ghimpe Răspunde

    Sa inteleg ca pulitaii si primarul au parcare gratuita?

  3. Ghimpe Răspunde

    Ce petitie, care pe care. Cine ii mai tare in oua castiga! Gaozari dracului de panarame ordinare.

  4. Cetatean Răspunde

    Cand au de gand sa faca si locuri de parcari nu numai sa ia BANI!!! Trebuie sa faci 2-3 runde prin oras,pina iti gasesti un loc pt.care platesti! De fapt pt.ce platim?????

  5. matroz Răspunde

    Fu.el pe roman cu cota/da-i pamant si i-ai recolta!Chiar si primarul si-a atins limita incompetentei!

  6. localnic Răspunde

    Ar fi interesant sa ne spuna municipalitatea cate abonamente pentru zona B au emis si cate locuri de parcare mai raman disponibile dupa aceasta idee geniala. pentru ca nu gasesti un loc de parcare dupa ora 10 fie in zona A fie in Zona B, chiar daca ai abonament.

  7. Simona Răspunde

    Ar face bine sa se amplaseze camere de supraveghere in toate parcarile pentru care platim. Luni am parcat masina intr-o astfel de parcare iar pe cand am revenit la masina am gasit parbrizul spart. Camere nicaieri . Daca incaseaza banii cetatenilor sa ofere macar un minim de siguranta.

  8. Carmen Răspunde

    As dori sa intreb si pe aceasta cala “onorata”primarie ca pt banii platiti pt parcare,ce primim in schimb? Cetatenii care stau in centru (zona A) platesc impozit mai mare pe cladiri si terenuri decit cei din cartiere si strazi periferice,si nici macar masina nu-si pot tine in fata casei pt o suma “rezonabila”.Cind desteptul de Anderco a introdus aceasta “cotizatie” s-a pornit cu cca 1,5 Euro/masina/an calendaristic in fata locuintei.

  9. y Răspunde

    Onorată Primărie! Pe lângă faptul că nu înțeleg pentru ce servicii prestate de Dvs. plătesc taxă de parcare aș vrea să întreb totuși cum naiba s-au făcut lucrările la Piața Mare anul trecut, cine le-a verificat și cum Dumnezeu au fost recepționate pentru că apa de ploaie după niște precipitații puțin mai semnificative dar nu neobișnuite stă până la gleznă azi la ora 9 ! În parcare, adică ! Voi pentru ce luați salariile alea frumoase ? Ca să nu vorbesc de toate taxele și impozitele locale mărite, inclusiv cele din piață!

  10. ciprian Răspunde

    Trebuie sa mergem peste ei alfel nu se va rezolva problema… la astia nesimtirea a ajuns la rang de clasa premium

  11. Dr. Alban Răspunde

    Efectiv este rusinos ceea ce faceti..proasta conducere.
    Szégyen amit csináltok !!
    Kereskényi és társai.

  12. joska Răspunde

    Să dam la Gabor un clanțe! Mintenaș parchem la Mădăras, Micula, Vetiș! Doamne dă se scumpește și alcoolul, poate așa fi afectează și pe el! Gaz ember!

  13. Horti Răspunde

    De jol mondtad…
    Ha drágulna az alkohool, bajba lessz Kereskényi ur… Vagy többet fog lopni.

  14. Bahu Răspunde

    Păi, salariile de 2000- 2500 de euro pe lună , cum le puteau lua . Au început să caute surse de bani și iată una dintre ele. Bine ar fi ca , măcar pentru rezidenți , să existe un abonament anual cu o suma decentă .

  15. toni Răspunde

    cum sa faci numai tampenii

  16. Nemeth Răspunde

    Va veni si votul in curand si pica ca si chelu !!! Numai auzi de el :)))) frica de dna :))) nici o vorba nu are chelu :)))) asa va fi si chelu asta al nostru :))) ofof cand odata v a fi prins intr un restaurant :))) sper ca va fi cu prieteni nu cu famila

  17. Unu' Răspunde

    Dragilor, soluția e una foarte simplă: MERGEȚI PE JOS!

    Ia să nu mai meargă nimeni în oraș cu mașina 2-3 luni de zile, să vedem ce-ar face primăria?!?

  18. Unu' Răspunde

    Și ca să fie și mai OK, mai construiți niște biserici în locul parcărilor, poate-poate o s-o duceți mai bine …

    O parcare MARE din zona pieței mari se transformă în biserică, că doar nu-s destule ….

  19. Pop Mitică Răspunde

    Suntem peste 50% romani dar din pacate la vot nu se vede. Pana si romanu voteaza cu ungurul. Nu suntem in starw decât să vorbim pe net si atat. Foarte bine face. Ne meritam soarta. Ca soluție, va faceti tichete de handi ca asa aveti gratuit in orice zonă. Alea le merităm si mai ales la alegerile locale. Nu trebuie mers peste ei ci doar trebuie votat contra lor ca si asa de 25 de ani votăm doar contra răului cel mai mare. Ne meritam soarta. Si daca cineva este nemulțumit sa intre in politica si sa schimbe ca de pe margine tare suntem buni de gură dar ne vindem pe nimic cand e cazul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.