PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Județul Satu Mare, pe ultimul loc din regiune la atragerea investitorilor străini

Banca Naţională a inclus pentru prima dată în studiul său asupra in­vestiţiilor stră­ine datele de­fal­cate pe ju­de­ţe în ceea ce pri­veşte soldul de in­ves­tiţii directe la 31 de­cem­brie 2016, iar discre­panţele sunt uriaşe, scrie Ziarul Financiar. Dacă judeţul Timiş este pe primul loc între judeţele României la atragerea de investitori străini, Satu Mare nu se află pe un loc fruntaș nici dacă vorbim strict doar de regiunea din care face parte.

Astfel, valoarea investițiilor străine, în județul Satu Mare, la finele anului 2016, a fost de puțin peste 380 de milioane de euro, Sătmarul fiind la coada clasamentului în această regiune de nord-vest. Concret, județele învecinate, și anume Maramureșul, Sălajul și Bihorul sunt primele în această regiune la atragerea de investitori străni, cu 440, 471, respectiv 645 de milioane de euro, încasați datorită investițiilor străine.

La polul opus, judeţele care au atras investiţii străine directe de peste 1 miliard de euro – Dolj, Cluj, Alba, Constanţa, Mureş, Braşov, Prahova, Arad, Argeş şi Timiş – au afaceri de peste 20 de miliarde de lei şi până la 54 de miliarde de lei.

Sursa – zf.ro