Ultima actualizare: azi, 22:15

Locale

Județul Satu Mare, pe ultimul loc din regiune la atragerea investitorilor străini

Banca Naţională a inclus pentru prima dată în studiul său asupra in­vestiţiilor stră­ine datele de­fal­cate pe ju­de­ţe în ceea ce pri­veşte soldul de in­ves­tiţii directe la 31 de­cem­brie 2016, iar discre­panţele sunt uriaşe, scrie Ziarul Financiar. Dacă judeţul Timiş este pe primul loc între judeţele României la atragerea de investitori străini, Satu Mare nu se află pe un loc fruntaș nici dacă vorbim strict doar de regiunea din care face parte.

Astfel, valoarea investițiilor străine, în județul Satu Mare, la finele anului 2016, a fost de puțin peste 380 de milioane de euro, Sătmarul fiind la coada clasamentului în această regiune de nord-vest. Concret, județele învecinate, și anume Maramureșul, Sălajul și Bihorul sunt primele în această regiune la atragerea de investitori străni, cu 440, 471, respectiv 645 de milioane de euro, încasați datorită investițiilor străine.

La polul opus, judeţele care au atras investiţii străine directe de peste 1 miliard de euro – Dolj, Cluj, Alba, Constanţa, Mureş, Braşov, Prahova, Arad, Argeş şi Timiş – au afaceri de peste 20 de miliarde de lei şi până la 54 de miliarde de lei.

Sursa – zf.ro

12 comentarii

  1. Has Moro Car Răspunde

    Gaska udmr-ista nu prea are timp de asa ceva !!Ei sunt concentrati acum la ciorile din Gradina Romei,mult mai importante decat alte nimicuri,gen investitii !!

  2. mihai Răspunde

    bine ca PSDRagnea ne-a adus investitii cum au promis in campaniile electorale

  3. alex Răspunde

    bine zici Mihai…….

  4. gheorghe Răspunde

    Satmarul este un oras terminat (a se citi mort) din toate punctele de vedere.Nu vedeti ca toti copiii(sau majoritatea lor)care termina facultatile la Cluj ,Timisoara si Oradea nici nu vor sa auda de Satu Mare? Prefera sa raman care pe unde poate si sa-si faca un rost in viata pe alte meleaguri ale tarii sau in strainatate ca la noi nu se gasesc locuri de munca platite doar asa…,,pentru pita si clisa”.Nimeni nu face nimic dar absolut nimic in sensul aceste iar aici pe forum vad ca unii se cearta ..ca ala-i roman si celalalt ungur….si ca udmr-ul ca psd-ul ca pnl-ul….Mai oameni buni daca voi asteptati ceva de la clasa politica din romanica….atunci asteptati degeaba….VAX(Fleac, moft, lucru prost)never,never nu o sa face ceva pentru noi.Ei chear asta vor ca noi sa ne scoatem ochii si ei sa rada si sa-si faca facutele mai departe.O seara buna?…DA mai o seara buna!!!

    • Unu' Răspunde

      Apoi bade, ești muuult pă lângă subiect! Înainte de a-ți da cu părerea, fă oleacă de treabă de documentare să nu râdă măgarul turmei de tine …
      Auzi mă, apoi io nu știu cum să-ț’ zâc, da’ fabrica la cre io lucru, îi una din fabricile ale’ mari din oraș, și unde or fost angajați în ultimii 2 ani o grămadă de injneri tumna din Cluj-Napoca, apoi din Oradea, Zalău, Timișoara și mai avem orecâț’ de prin Deva, Târgu Mureș și chiar și din Reșița!
      No amu cum să-ț’ zâc io ție, aieștia oameni n-or venit de pe la Cluj sau Oradea pe mălai sau păsat, or venit pă bani, mulți bani, că-s injineri buni, înțăleji tu?
      No înțăleji? No mai binye meri la oi, că mintenaș trabă să le mâni la vale!

  5. Rodica Răspunde

    Cum ? Suntem , in regiune , pe ultimul loc la atragerea investitiilor ? Nu cred , pai , n-am atras noi cele mai multe mega , hiper, super, extra , marketuri , pe metru patrat ( sau liniar , ca-i aceeasi densitate ) ? N-am ….investit noi in intersectia si sensul giratoriu ? N-am turnat niste material bituminos prin unele cartiere , si-am zis c-am facut parcari pentru masini ( cu ocazia asta mai taxam putin populatia ) ? N-am pavat noi tot centrul nou sa aiba si Tarr putin profit cu atatea firme ( ca e greu sa le mai tina evidenta ) ? N-a facut primarul nostru o incursiune asiatica sa atraga invetitori ? Fostul primar nu si-a deschis atatea cabinete medicale , ca parem populatia cea mai bolnava din zona (raportat la numarul de locuitori )? Nu sunt toate acestea enumerate mari realizari , investitii in bunastarea populatiei , cum ar zice (toata) clasa politica ? Bine-nteles , textul este un pamflet ! Toata clasa politica de la noi este o MARE MIZERIE , care nu merita din partea noastra nici atentie , nici respect !

    • Unu' Răspunde

      Domnucă, iară pă arătură umbli? Iară-i plângi de milă lui Bud? Dacă matale n-ai bani, lasă că sunt alți care au! Oricum, magazinele care deschid, nu deschid pentru matale! Acolo nu se dă colidvă și nici agheasmă, așa că meri frumos la beserică și-i baună la preot, că poate ai mai mult succes!
      Baftă!

      PS nu înjura că-i post și-i mare păcat!
      20 de tatăl vost și 20 de născătoare … Amin!

  6. Rodica Răspunde

    Daca tot te lauzi cu banii pe care-i au… altii , poate-ti plateste cineva niste ore de bun simt si de aprofundare a unor texte ! Asta asa , in aceasta perioada in care faci referire la smerenie, ingaduinta , bunatate si corectitudine! In rest , poti ironiza cat vrei biserica cu obiceiurile ei , este optiunea fiecaruia , primeste fiecare ceea ce merita in viata !

    • Unu' Răspunde

      Allah fie lăudat că ți-a dat ție ceea ce altu’ nimeni n-are! Bunul simț l-am uitat acasă, dar nu-i bai, ai matale destul, cât pentru tot boborul românesc creștin-orto-dox!

      Ai grijă ce-ți dorești că s-ar putea să și primești, zice Andra într-un cântec care tumna se difuzează la radio …

      Allaku Akbar!

    • Norick Răspunde

      @Rodico , asta-i mai rau ca mine…. :-)))))) (@Unu’ : fara suparare…;-))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.