PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

VIDEO. Confruntare Cozma – Pataki pe subiectul “limuzinelor – autoutilitare”

O confruntare directă între consilierul PNL Adrian Cozma şi preşedintele Consiliului Judeţean, Pataki Csaba, a avut loc în şedinţa de astăzi pe subiectul “limuzinelor – autoutilitare”.

Liberalul i-a cerut direct preşedintelui explicaţii cu privire la achiziţia maşinilor Skoda, afirmând că s-a votat achiziţia unor autoutilitare, iar în opinia sa cele trei maşini care au costat circa 35.000 de euro bucata ar fi de fapt nişte limuzine. El a mai spus că nu înţelege această cheltuială şi de ce şefilor de la judeţ nu le-ar fi ajuns de exemplu o Dacia Duster, invocând totodată unele aspecte legale care ar limita achiziţia de autoutilitare la preţul de 17.000 de euro.

Preşedintele Pataki Csaba i-a răspuns la întrebări, arătând că de fapt aceste autoturisme sunt în categoria autoutilitarelor, iar procedura de achiziţie a fost una perfect legală, prin SEAP. Pataki a precizat că parcul auto al instituţiei este învechit, maşina preşedintelui era un BMW care are 400.000 de km şi are probleme la caroserie, fiind un adevărat pericol. El a mai precizat că ultimele maşini, cu excepţia unor VW Caddy, au fost achiziţionate în anul 2008, fiind vorba despre autoturisme Opel Vectra cu consum foarte mare.

Pataki a precizat că la ce sume se cheltuie pe reparaţia maşinilor vechi, în câţiva se amortizează noile achiziţii.

În discuţii a intervenit şi vicepreşedintele PNL Ioan Rus, el mustrându-l public pe colegul său de partid, Adrian Cozma, făcând inclusiv aluzii la perioada electorală când a candidat cu sloganul “Gospodarii”. Rus a precizat că el însuşi a fost cel care l-a numit pe Cozma populist.