PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Curtea de Apel: Taxa specială de salubritate de la Satu Mare, ilegală

Curtea de Apel Oradea a decis că taxa specială de salubritate percepută sătmărenilor de firma Florisal la începutul anului trecut este ilegală, şi a menţinut decizia judecătorilor de la Tribunalul Sat Mare prin care a fost anulată.

Cel care a atacat noua taxă a fost sătmăreanul Augustin Szolomajer, el având mai multe procese cu administraţia locală.

Dacă în primă fază Tribunalul Satu Mare a anulat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Satu Mare nr. 49/23.02.2017 care priveşte instituirea noii taxe, administraţia locală a făcut recurs.

Magistraţii de la Curtea de Apel Oradea, după ce au studiat cazul, au dar dreptate judecătorilor sătmăreni.

Sendinţa curţii de Apel Oradea este următoarea: “RESPINGE ca nefondat recursul în contencios administrativ formulat de recurentul pârât CONSILIUL LOCAL SATU MARE, în contradictoriu cu intimata pârâtă PRIMĂRIA MUNICIPIULUI SATU MARE cu şi intimatul reclamant SZOLOMAJER AUGUSTIN , împotriva sentinţei nr. 1401 din 21.06.2017 pronunţată de Tribunalul Satu Mare, pe care o menţine. RESPINGE ca nefondată cererea de intervenţie accesorie formulată de SC Florisal SA. Fără cheltuieli de judecată”.

După toată această aventură prin instanțe, se pune întrebarea: ce se întâmplă cu sătmărenii care au plătit nou taxă. Îşi vor primi banii înapoi?