Ultima actualizare: azi, 12:55
Locale

Curtea de Apel: Taxa specială de salubritate de la Satu Mare, ilegală

Curtea de Apel Oradea a decis că taxa specială de salubritate percepută sătmărenilor de firma Florisal la începutul anului trecut este ilegală, şi a menţinut decizia judecătorilor de la Tribunalul Sat Mare prin care a fost anulată.

Cel care a atacat noua taxă a fost sătmăreanul Augustin Szolomajer, el având mai multe procese cu administraţia locală.

Dacă în primă fază Tribunalul Satu Mare a anulat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Satu Mare nr. 49/23.02.2017 care priveşte instituirea noii taxe, administraţia locală a făcut recurs.

Magistraţii de la Curtea de Apel Oradea, după ce au studiat cazul, au dar dreptate judecătorilor sătmăreni.

Sendinţa curţii de Apel Oradea este următoarea: “RESPINGE ca nefondat recursul în contencios administrativ formulat de recurentul pârât CONSILIUL LOCAL SATU MARE, în contradictoriu cu intimata pârâtă PRIMĂRIA MUNICIPIULUI SATU MARE cu şi intimatul reclamant SZOLOMAJER AUGUSTIN , împotriva sentinţei nr. 1401 din 21.06.2017 pronunţată de Tribunalul Satu Mare, pe care o menţine. RESPINGE ca nefondată cererea de intervenţie accesorie formulată de SC Florisal SA. Fără cheltuieli de judecată”.

După toată această aventură prin instanțe, se pune întrebarea: ce se întâmplă cu sătmărenii care au plătit nou taxă. Îşi vor primi banii înapoi?

24 comentarii

 1. cârcotaş Răspunde

  Întrebarea care se pune este dacă dl. Szolomajer este mai bun ,,jurist”decât cei care sunt plătiţi din bani publici să vegheze la respectarea legii.Se pare că da.În al doilea rând cum a ajuns să se judece primăria cu CL?

  • BRAVO UDMR Răspunde

   Bravo! “Consiliului Local al Municipiului Satu Mare” ii Primaria. Faci confuzie cu CJ, Consiliul Judetean. Si totusi oameni ca tine au drept de vot, stai acasa data viitoare.

  • Unu' Răspunde

   Din păcare, ai perfectă dreptate! Plătim regește niște incompetenți și trist e că nu putem face nimic împotriva acestui fapt!

   Trist e că și instituția prefectului e complice!

 2. Daea Răspunde

  Sa ne o dea gabor inapoi

  • Unu' Răspunde

   Dorel de sătmar- cel mai prost primar din istoria sătmarului a trecut-o prin CL cu ajutorul găștii mafiote PSD + ALDE!! La vremea respectivă Gabor al tău era parlamentar!

 3. Geta Răspunde

  Inseamna ca banii incasati de Florisal de la cetateni reprezinta un folos necuvenit.Cum vom face sa ne recuperam banii? Primarul si Consiliul local ce ne pot spune? Sunt multumiti de serviciile Florisalului? Mai ies si ei din birouri? S-a sesizat din oficiu vreo autoritate cu privire la aceasta problema? Autoritatile sunt platite din bani publici pentru a apara drepturile si interesele cetatenilor. Sau nu?

 4. a Răspunde

  ar trebui sa asteptam sa obtinem sentinta CA si sa merge fiecare dintre noi la Florisal sa ne recuperam banii incasati ilegal. daca refuza restituirea, exista executari silite

 5. Gheorghe Răspunde

  Poate ca unii nu stiu ca acestui domn Szolomaier i se interzice sa ia cuvantul in sedintele consiliului local. Domnii consilieri chiar au modificat regulamentul pt a-l putea cenzura pe acest onorabil domn. Oare ii este frica primarului sau poate consilierilor de ceea ce ar putea spune acest domn. Sau ii deranjeaza adevarul. Sansa noastra este ca, inca, mai exista presa libera. FELICITARI DOMNULE SZOLOMAIER ! Ati dat o lectie si autoritatilor si chiar noua satmarenilor.

 6. BRAVO UDMR Răspunde

  Asa sa aparati interesul celor care v-au votat, Atacati in instanta pentru FLORISAL! Sta-v-ar in gat banii primiti de la gunoieri

 7. BRAVO UDMR Răspunde

  In vest cei care au votat gunoiul ala de marire isi dadeau demisia de onoare. Aici, stau si ne f**t in continuare.

 8. cârcotaş Răspunde

  @BRAVO UDMR….,,recurentul pârât CONSILIUL LOCAL SATU MARE, în contradictoriu cu intimata pârâtă PRIMĂRIA MUNICIPIULUI SATU MARE cu şi intimatul reclamant SZOLOMAJER AUGUSTIN”…..,,Bravo UDMR” te dai deştept dar nu ajunge!Cuvântul ,,contradictoriu” este pus între părţile aflate în judecată.

 9. satmarean Răspunde

  Banii se pot returna sătmărenilor foarte simplu: suma pe care a plătit-o fiecare, se scade din factura sau facturile următoare.

  • y Răspunde

   M-aș mira, teoretic bani au fost deja de mult virați la Fondul de Mediu și de acolo cam greu mai vezi ceva. Dar pe mine m-a interesa mai mult cine răspunde pentru toată porcăria asta. Toată țara era în acelați r*h*t cu chestia asta numai Satu Mare s-a găsit să adopte un HCL în acest sens pe repede înainte. Eu personal am rezolvat problema în felul meu, refuz să plătesc factura Florisal. Punct. Oricum după nenumărate sesizări tot îmi lasă plasa galbenă ”uscată” colectată frumos separat pe stradă.

   • un satmarean Răspunde

    oare cine si-a titulat buzunarul “Fondul de Mediu”???

    eu propun sa rezumam la o expresie veche “Banii sau viata!!” hoti gunoaie tradatori infractori inculpati!

 10. Carmen Răspunde

  Acesti bani au fost inghititi de yahtul primit cadou de la taticu.

 11. Român Răspunde

  Virați la fondul de Clădiri luxuriante în Cluj.
  Servicii de câ-at, societate de câ-at.
  Dacă continuă contractul cu câ-ați âștia de ce nu investesc, să nu arate în halul ăsta zonele de colectare,
  și mașinile care le utilizează, în mare parte tractoare, nu există concurență ?

 12. Curios Răspunde

  Mă întreb ce s-ar întâmpla dc ar fi un viscol că în sudul țării. Că la noi o palmă de zăpadă pune probleme.

 13. Alex Răspunde

  Ce-a fost in neregula cu aceasta taxa? Sa presupunem ca aceasta taxa ar fi continuat, ce s-ar fi intamplat? In primul rand colectarea gunoiul de la comune ar fi devenit problematica, cetatenii s-ar fi eschivat de la plata iar firmele de transport deseuri ar fi dat faliment rand pe rand, rezulta imediat aruncarea gunoaielor pe campuri, drumuri, paduri, rauri, etc. Aceeasi problema ar fi urmat si la orase la ceva timp.Deci aceasta taxa, in loc sa rezolve problemele de mediu, ar fi avut un efect exact contrar. Nu este prima data cand niste baieti destepti de la Ministerul Mediului vin cu astfel de taxe. Va aduc aminte de taxa auto, in toate variantele ei, cat haos a generat, cata nemultumire, si va intreb ceva, a rezolvat problema cu masinile? Nu totul se rezolva cu taxe, iar necazul cu cele de mediu era ca banii nu intrau in infrastructura atat de necesara colectarii deseurilor sau a transportului. Eu am vazut cum arata un oras sufocat de gunoaie, pur si simplu nu credeai ca intre frumusetile acestuia puteau fi expuse tone de gunoaie.

 14. vio Răspunde

  Domnule SZOLOMAJER AUGUSTIN daca esti si un om cinstit candideaza pt o functie de unde
  sa ne reprezinti. Voturile te asteapta pe al meu garantat .

  • abc Răspunde

   Dar nu crezi că e prea în vârstă și poate bolnav? Tocmai asta este diferența dintre el și politicienii actuali. El judecă. Așa este și Nits de la UDMR. E bătrân și bolnav, deci se retrage, de aia nu mai e cine să le dea peste nas în consiliu când visează careva ceva aiureală urbanistică. Dacă ar fi după cei care sunt în momentul de față în consiliu,majoritatea de acolo ar merge și la cimitir, dacă se poate. Să dau și exemple sau te descurci? De ex. Günthner. Ăsta tremură de bucurie când preia o funcție, orice titulă, asta îl ține în viață. Dar sunt și alții acolo din păcate. Mă mir că Fogel cum de s-a retras.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Femei la volan! Raliul Doamnelor, în curând, la Satu Mare

Raliul Doamnelor, competiție automobilistică dedicată exclusiv reprezentantelor sexului frumos din Satu Mare va avea loc sâmbătă, 24 martie. Raliul Doamnelor,...

Închide