PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Salvatorul Romeo Kulcsar a primit distincția de cetățean de onoare!

Romeo Kulcsar, tânărul erou ce și-a donat o parte din ficat pentru a salva viața unei tinere a fost desemnat cetățean de onoare al comunei din care provine tânăra salvată, comuna Santău.

Tânăra Anett, a cărei viață a salvat-o eroul tășnădean, provine din Gherăușa, comuna Santău. Așadar, reprezentanții comunei Santău au votat în unanimitate desemnarea tânărului ca cetățean de onoare.

”Fata care a fost salvată este din Chereușa, comuna Santău. Ne-am gândit la acest lucru chiar după gestul pe care l-a făcut, însă a mai trecut puțin timp. Am văzut că a vrut Tășnadul să îl desemneze și nu am vrut să tulburăm lucrurile. Este un semn de recunoștință din partea noastră, pentru că nu toată lumea ar avea curaj să facă asta. A fost salvată o fată din comuna noastră și suntem foarte mândri de el. Romeo Kulcsar va beneficia de toate facilitățile, conform legii”, a declarat, pentru PortalSM, viceprimarul comunei Santău, Sergiu Silaghi.

Consiliul Local al Oraşului Tăşnad nu a adunat suficiente voturi pentru al desemna pe eroul Romeo Kulcsar cetăţean de onoare, după ce şi-a donat o parte din ficat pentru a salva o viaţă. Consilierii tășnădeni au convenit să îi acorde o diplomă.