PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO. Codrenii nu mai rezistă! Bătaie de joc pentru zeci de mii de persoane

Codrenii nu mai rezistă cu drumul spre Homoroade. După ce ani de zile li s-a promis că drumul principal le va fi reparat, şi s-au făcut mici lucrări, acum situaţia este din nou dezastruoasă.

Lucrurile sunt foarte complicate întrucât licitaţia Consiliului Judeţean a fost contestată, nu s-a putut interveni. După îngheț și ploi au apărut iarăși gropile, dar firma care obligația să intervină, încă nu a făcuut-o.

“Am ajuns la capătul răbdării. Firma de construcții la drumuri își bate joc de noi”, ne-a scris un sătmărean care este nevoit să circule zilnic pe acest drum.

În data de 21 martie 2017 – conform contractului de execuție semnat în data de 22 februarie 2017 a fost predat amplasamentul constructorului.

Cu acest pas s-a început execuția lucrării de reabilitare a drumului DJ 193A Satu Mare – Amați – Rușeni – Tătărești – Necopoi – Homorodu de Jos – Homorodu de Mijloc – Homorodu de Sus – Solduba – Hodișa – Socond – Rătești. Lungimea drumului ce va fi modernizat este de 48,2 km și este finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Constructorul a intervenit la astuparea gropilor, dar drumul nu are bază, astfel că gropile reapar.

Singura speranţă este ca firma constructoare să demareze în această primăvară lucrările în forţă şi să-şi respecte contractul.